Input your search keywords and press Enter.

Dvanaestorica ZET-ovaca već u Libertasu

Vozači ZET-a, njih 12, koji su u Dubrovnik stigli u ispomoć zbog trenutnog nedostatka radne snage u javnom prijevozniku Libertas, raspoređeni su na svoja radna mjesta, a danas ih je primio i direktor dubrovačke tvrtke Ante Vojvodić sa suradnicima. Zahvaljujući ovom dvomjesečnom angažmanu neće doći do daljnjeg reduciranja broja vožnji na linijama u gradskom javnom prijevozu, koji će se normalizirati.

 

 

ZET-ovi vozači u pomoć kolegama u dubrovačkom Libertasu uskočili su zahvaljujući dogovoru dubrovačkog i zagrebačkog gradonačelnika, a nakon što se Libertas zbog opravdane odsutnosti većeg broja vozača našao u nezavidnoj situaciji održavanja postojeće mreže linija, i to u srcu turističke sezone kada je potreba za uslugama javnog prijevoza ionako povećana.

 

Dvanaestorici zagrebačkih vozača, koji će prije početka samog rada proći neophodnu obuku, smještaj je osiguran u dormitoriju kompleksa Državnog arhiva u zgradi ex-vojarne čiju obnovu je Grad, podsjetimo, sufinancirao iznosom od 14 milijuna kuna.

 

Podsjetimo i na to da su vozačima Libertasa nedavno isplaćeni svi zaostaci za prekovremene sate, a u procesu konsolidacije poslovanja na svim razinama dogovoreni su i bolji radni uvjeti za sve djelatnike. Također, sukladno naputku Gradonačelnika radnicima u operativnom sektoru društava Libertas, Vrtlar i Čistoća tijekom idućih šest mjeseci isplaćivat će se mjesečni dodatak od 400 kuna.

 

 

 

Petar Ipšić
Viši savjetnik I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *