Input your search keywords and press Enter.

DURA na Europskom tjednu regija i gradova u Bruxellesu

Europski tjedan regija i gradova četverodnevna je manifestacija koja se ove godine održava od 7. do 10. listopada u Bruxellesu. Tijekom događaja službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati dobre prakse i znanja u području razvoja regija i gradova.

 

Dubrovačka razvojna agencija DURA će, zajedno sa udrugom Kinookus, sudjelovati na radionici Slow Food Srednja Europa: kultura, baština, identite i hrana koja će se održati 9. listopada s početkom u 14.30 sati, u Briselskom kongresnom centru (Brussels Convention Centre). Na radionici će biti predstavljeni rezultati istoimenog europskog projekta koji se provodi u pet gradova Srednje Europe (Dubrovnik, Venecija, Krakow, Brno i Kecskemét) s ciljem stvaranja transnacionalnog modela za vrednovanje nematerijalne baštine hrane.

 

Pored Piercarla Grimaldija, profesora na Gastronomskom Sveučilištu u Pollenzu, Macieja Hofmana iz Odjela Europske komisije za obrazovanje, mlade, sport i kulturu i Isabelle Marangoni iz Odjela za europske politike Grada Venecije, na radionici će govoriti i predsjednik Udruge Kinookus, Ivo Kara-Pešić. On će prisutnima predočiti ideju hrane kao poveznice između materijalne i nematerijalne baštine te postignuća projekta na dubrovačkom području te najaviti multimedijalnu izložbu “Hranitelji Grada” koja će u Dubrovniku biti otvorena 22. studenog u Prirodoslovnom muzeju.

 

Radionicu će koordinirati Ursula Hudson, predsjednica Slow Fooda Njemačke i članica Međunarodnog savjeta Slow Fooda.

 

Za više informacija o radionici: https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/552_en.

 

 

Ena Soprano, mag. rel. publ.

Viša stručna suradnica za opće poslove

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *