Input your search keywords and press Enter.

Duo Vox Ragusei na festivalu Belcanta u Pugli

Proteklog su tjedna mezzosopranistica Diana Hilje i pijanistica Ivana Marija Vidović sa svojim duetom Vox Ragusei (Glas Dubrovnika) nastupile na uglednom festivalu Belcanta u divnom puiškom gradiću Turi, u blizini Barija.

Poziv je dobila pijanistica Vidović a za tu priliku odabrala je svoju glazbenu kolegicu, također Dubrovkinju Dianu Hilje.

Vox Ragusei je kao uvijek u program uvrstio djela dubrovačkih skladatelja Antuna Sorkočević i Jelene Sorgo Pucić te djela Jakova Gotovca, Pietra Mascagnija, G.F.Händela, G.Caccinija, te Dore Pejačević. Uvrstivši tako dvije hrvatske skladateljice koje su se prvi put našle na repertoaru uglednog festivala lirike istaknule su važnost promicanja kako dubrovačke glazbene baštine tako i ženskog skladateljstva kojim ne oskudijevamo.

Za kraj, Vidović je publiku nagradila i svojom poezijom iz knjige Felice Infanzia koja je 2003. objavljena u Italiji u talijanskom prijevodu. Nadahnuta recitacija bila je kao skok u drugi medij umjetnosti, te zabljesnula je kao najdirljiviji trenutak lirske večeri. Source: La voce del paese

Ivana Marija Vidović
www.ivanamarijavidovic.com

Ivana Marija Vidović

Ivana Marija Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.