Input your search keywords and press Enter.

Dubrovniku stadion s 5000 mjesta

Županijsko središte s najgorom nogometnom infrastrukturom u Hrvatskoj je grad Dubrovnik. Mnogima je čudno da turistički raj, o kojem govori cijeli svijet, nema uvjete za igranje u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, a kamoli da bude domaćin bilo kojoj reprezentativnoj selekciji HNS-a ili da organizira neki međunarodni turnir.

Nema sumnje da će prezentacija nogometnog stadiona u Lapadu, u sklopu kojeg bi bio trgovački centar te garaža s više od 800 parkirnih mjesta, a koju je jučer u gradskoj vijećnici održala tvrtka “Supernova”, biti razlog nove rasprave o rješenju tog problema.

Objekt koji je predstavljen imao bi tri kata pod zemljom. Najniži bi bio samo garaža, a preostala dva kata pod zemljom garaža i trgovački centar. Zatim, prizemlje i prvi kat bili bi samo trgovački centar, a na krovu toga bio bi nogometni stadion s umjetnom travom i tribinama s najmanje 5000 sjedaćih mjesta (sva mjesta bila bi natkrivena).

U raspravi koja se čula nakon prezentacije gradski vijećnik Maro Kristić istaknuo je kako ovaj projekt ima potporu svih u Gradu. Pero Vićan dodao je da treba izbjeći problem koji Grad danas ima s Javnom garažom na Ilijinoj glavici te da ugovor koji se potpiše s investitorom mora biti javan. Očekuje kako će se na međunarodni natječaj, osim “Supernove”, javiti i drugi potencijali investitori.

Vićan je naglasio kako objekt u Lapadu mora biti reprezentativan, a ne “od lima”, kako je spomenuo, na što su predstavnici “Supernove” istaknuli kako nikad ne bi gradili nešto što je loše kvalitete.

– U šest godina, koliko sam na mjestu gradonačelnika, imali smo dosta razgovora o ovoj temi, ali ovo je prvi put da neke stvari znamo, a to je gotovo 900 parkirnih mjesta, trgovački centar, zatim stadion s najmanje 5000 sjedaćih i natkrivenih mjesta – istaknuo je gradonačelnik Andro Vlahušić te dodao:

– “Supernova” želi kupiti zemljište, na njemu izgraditi objekt te nakon isteka koncesije vratiti zemljište u vlasništvo Grada Dubrovnika. Koncesija bi bila 35, 40 godina. To je jedan od modela koji za cilj ima što brži početak radova.

Tonči Vlašić
slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *