Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik u pozno ljeto

Jedan od najboljih mladih violinista Emmanuel Tjeknavorian otvara festival

Sedmi međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto započinje večerašnjim koncertom jednog od najboljih mladih violinista, Emmanuela Tjeknavoriana. Mladi austrijski glazbenik nastupit će uz Dubrovački simfonijski orkestar kojim će ravnati Nicholas Milton. Koncert se održava u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Emmanuelova majka nije željela da sin prati stope roditelja glazbenika, međutim Emmanuel je već s dvije godine oponašao dirigiranje,  s pet zatražio violinu, dok je dvije godine poslije imao svoj debut. Od nagrade za najbolju interpretaciju Sibeliusovog Violinskog koncerta i druge nagrade na Međunarodnom violinističkom natjecanju Jean Sibelius 2015., privukao je međunarodnu pozornost pa su iza njega nastupi  s uglednim orkestrima kao što je Berlinski simfonijski orkestar, Bečki simfonijski orkestar, Bruckner orkestar iz Linza i brojni drugi.

Koncertom ravna Nicholas Milton, dubrovačkoj publici poznat kao dugogodišnji suradnik DSO-a, svojevremeno i njegov šef dirigent. Jedini australski dirigent nominiran za Grammyja poznat je po svojoj karizmatičnoj pojavi i moćnim interpretacijama, a u našem Gradu uvijek je rado viđen gost.

Program otvaranja festivala je sljedeći:

B. Bersa                 Idila

P.I. Čajkovski          Violinski koncert u D duru, op. 35

A. Dvořák               Simfonija br. 9 u e molu, op. 95 “Iz novoga svijeta”

Ulaznice će se moći kupiti i pred ulazom u Dvor sat vremena prije početka koncerta, u gift shopu Dubravka na Pilama, agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži i online putem servisa ulaznice.hr.

Festival su podržali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Ministarstvo kulture RH, Jadranski luksuzni hoteli, Valamar Riviera, hotel Rixos i Austrijski kulturni forum.

Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *