Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik će u rujnu ugostiti vodeće proizvođače i stručnjake peradare iz cijelog svijeta

U Hrvatskoj se održava najveći ikad skup iz područja poljoprivrede

S ciljem dobivanja pregleda različitih relevantnih zbivanja u području znanosti o peradi, od 17. do 21. rujna 2018. godine u Dubrovniku se održava petnaesta po redu Europska konferencija peradara. Svjetska udruga za znanost o peradi (World Poultry Science Association – WPSA) održava konferenciju u Europi svake četvrte godine, a ove je godine Hrvatska po prvi puta dobila kandidaturu u konkurenciji s Nizozemskom, Španjolskom i Turskom. Na konferenciji se očekuje preko 1450 sudionika iz čak 59 zemalja koji će raspravljati o važnim temama iz područja poljoprivrede i znanosti te svim aspektima uzgoja peradi i prehrane. S obzirom na to, konferencija predstavlja jedinstvenu platformu za stvaranje kontakata i umrežavanje, ali i posebnu priliku za dodatnu promociju hrvatskog turizma.
Znanstveni program 15. Europske konferencije o peradarstvu razvijen je u suradnji s predsjedateljima radnih skupina Europske federacije WPSA (World’s Poultry Science Association) i bit će fokusiran na glavna pitanja koja se trenutno odnose na istraživanja i proizvodnju peradi s ciljem unapređenja znanja u svijetu u kojem se informacije i inovacije brzo šire.
Hrvatski ogranak WPSA, kojeg predvodi prof. dr. Estella Prukner Radovčić, čine vodeći stručnjaci veterinarske medicine, agronomi, ekonomisti, prehrambeni tehnolozi, stručnjaci kemofarmaceutske industrije te brojni proizvođači peradi, opreme za peradarstvo i drugi. Znanstvenici i stručnjaci će na konferenciji razmijeniti spoznaje i rezultate istraživanja iz svih područja peradarstva (zdravlje, hranidba, dobrobit, fiziologija, genetika, kvaliteta i sigurnost animalnih proizvoda porijeklom od peradi, itd.).
Mjesto održavanja 15. Europske konferencije je hotel Valamar Lacroma, a obuhvaćat će plenarne sastanke, radionice, izložbe, kao i tehničke obilaske.
Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore.
Program konferencije pročitajte na: http://www.epc2018.com/programme/ .

MAJA FISTRIĆ

www.mpr.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)