Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački simfonijski orkestar uz vrsne soliste u Dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Amosa Talmona uz soliste, klarinetisticu Mariju Pavlović i fagotista Pietera Nuyttena nastupit će u nedjelju 24. srpnja s početkom 21:30 u atriju Kneževa Dvora.

U nekadašnjem domu dubrovačkog kneza, a danas prvoklasnoj koncertnoj pozornici izvest će Pintarichianu Borisa Papandopula, Concertino za klarinet, fagot i orkestar, op. 147 Richarda Straussa te Simfoniju br. 103 u Es-duru Josepha Haydna.

Klarinetistica Marija Pavlović jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenika novije generacije u Hrvatskoj, a glazbenu naobrazbu počela je u rodnome Dubrovniku. Njen put prelazi granice Hrvatske te se može pohvaliti međunarodnom karijerom. Redovito nastupa kao komorna glazbenica uz fagotista, supruga Pietera Nuyttena, a za njen solistički nastup s komornim orkestrom Milanske skale na 62. Dubrovačkim ljetnim igrama 2011. godine dodijeljena joj je nagrada Orlando. Pieter Nuytten, studirao je fagot na glazbenim konzervatorijima u Antwerpenu, Kölnu i Baselu. U 2016. godini, zajedno s Flandrijskim simfonijskim orkestrom i suprugom Marijom Pavlović, svirao je Duet Concertino Richarda Straussa u najznačajnijim koncertnim dvoranama Brugesa, Genta i Antwerpa, a isto će djelo izvesti i na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama uz Dubrovački simfonijski orkestar. Amos Talmon počinje djelovati kao dirigent 1999. godine. Učio je kod dirigenata kao što su Etay Talgam, Gal Alterovich i Zeev Dorman, a karijeru započinje dirigirajući ponajboljim izraelskim orkestrima poput Izraelske filharmonije, Izraelskog simfonijskog orkestra Rishon-LeZion i Simfonijskog orkestra Jerusalemskog radija. Redovito nastupa i izvan Izraela.

Ulaznice za koncert u Dvoru, kao i sve ostale programe Dubrovačkih ljetnih igara, dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *