Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački simfonijski orkestar u atriju Kneževa dvora

Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem talijanskog dirigenta, maestra Stefana Mazzolenija, nastupit će sa saksofonistom Lovrom Merčepom u petak, 31. srpnja s početkom u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora i izvesti djela Alberta Ginastera, Ivana Končića i Igora Stravinskog.

Nastupi Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Igrama s gostima solistima i dirigentima prava su glazbena poslastica koja privlači brojnu publiku u atrij Kneževa dvora. Orkestrom će ovoga puta ravnati specijalist za glazbu 20. stoljeća, Stefano Mazzoleni koji je dirigirao brojnim glazbenim sastavima te surađivao s uglednim solistima diljem svijeta. Osim što je vrstan dirigent Stefano Mazzoleni je i osnivač glazbenog festivala „Prozori u 20. stoljeće“, glazbenog časopisa „Diastema“ te predsjednik izdavačke udruge „Ensemble 900“, specijalizirane za tekstove o glazbi, koja je do danas izdala oko 50 naslova. Kao solist, nastupit će, festivalskoj publici dobro poznat, sjaji, mladi saksofonist Lovro Merčep, laureat brojnih državnih i međunarodnih natjecanja. Njegovu glazbenu izvrsnost potvrđuje i činjenica da su mu mladi skladatelji Gordan Tudor, Sara Glojnarić i Ana Horvat posvetili svoje kompozicije koje on sam, često izvodi.

Na programu koncerta naći će se djela jednoga od najvažnijih skladatelja klasične glazbe 20. stoljeća, u obje Amerike, Argentinca Alberta Ginastera, točnije četverostavačnu suitu Plesovi iz baleta Estancia. Pravi glazbeni užitak biti će praizvedba Koncerta za saksofon i gudače, našeg nagrađivanog sugrađanina Ivana Končića, djelo koje je ovaj mladi kompozitor napisao dragom prijatelju i nevjerojatnom muzičaru Lovru Merčepu, koji će ga na ovom koncertu i praizvesti. Za kraj će biti izvedena i suita Pucinella najutjecajnijeg skladatelja prošloga stoljeća, Igora Stravinskog.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te jedan sat prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

Karla Labaš

DLJI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *