Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački liječnik zarazio se ospicama

Dubrovački liječnik koji se zarazio ospicama objavio status koji će mnoge natjerati da se zamisle: Trenutno ležim u izolaciji, ali bio sam u kontaktu s bebama i trudnicama…

Pero Markunović, liječnik u dubrovačkoj bolnici koji je obolio od ospica, danas je na svom Facebook profilu objavio status u kojem progovara o svom slučaju i poziva sve protivnike cijepljenja da još jednom razmisle o svojim stavovima.
Markunović se trenutno nalazi u izolaciji, a ospicama se zarazio na radnom mjestu.

Njegov status prenosimo u cijelosti:
Drage Mame i Tate, ja sam doktor u OB Dubrovnik. Trenutno ležim u izolaciji s ospicama, a imam dijete koje ima 10 mjeseci i još nije cijepljeno jer po kalendaru cijepljenja još nije dovoljno stara. Ja sam ospice dobio dok sam bio dežuran, a uredno sam cijepljen o čemu imam i dokaze. Htio bih vam skrenut pažnju na ozbiljnost problema necijepljenja u Dubrovniku, ali i Hrvatskoj.
Ja sam, naime, budući da sam bio cijepljen i nisam mislio da imam ospice, bio u kontaktu s malim bebama od 2 mjeseca, trudnicama, svojim djetetom i bolesnicima u bolnici koji su sad pod rizikom da im se nešto ozbiljno dogodi jer neki roditelji (i to njih 60%) nisu cijepili svoju djecu i mene nije zaštitio kolektivni imunitet.
Ja znam da vas puno misli da cjepivo za MoPaRu uzrokuje autizam, ali to nikada nitko na svijetu nije uspio dokazati. Ako već postoji medicina kojoj neki od vas očito ne vjeruju, onda vas pitam kada dobijete jedan dan infarkt ili karcinom dojke hoćete li isto reci da imunoterapija uzrokuje neke opskurne bolesti ili da aspirin uzrokuje sljepoću.
Da vam dijete, ne daj Bože, ima leukemiju nećete ga liječiti kemoterapijom jer ista ta kemoterapija uzrokuje druge vrste tumora ?
Na ovo ćete reci nije isto leukemija i ospice. Ospice su smrtonosna bolest, a smrtnost je do 30 posto u bolesne djece, transplantiranih bolesnika i ljudi na imunosupresivnoj terapiji.
Hoćete li tada reći nekom ocu, majci, bratu, suprugu koji je ostao bez svojeg voljenog: ja bi radije ospice nego autizam. A šire se zrakom.

www.slobodnadalmacija.hr

One Comment

  • Ljiljana Betica Radić napisao:

    Dragi kolega , kao prvo žao mi je da ste dobili ospice i želim vam što brži oporavak. Kako naši sugrađani nebi stekli dojam da cjepivo nije učinkovito,moram pojasniti činjenicu kako JEDINO CIJEPLJENJE SA DVIJE DOZE CJEPIVA ili PREBOLJENJE BOLESTI OSIGURAVA IMUNITET. Inače cjepivo za ospice, spada među nejučinkovitija cjepiva. Zato dragi roditelji cjepite Vašu djecu prema obaveznom kalendaru cijepljenja kao što su naši roditelji cijepili i nas.
    Ljiljana Betica Radić- infektolog

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.