Input your search keywords and press Enter.

Dubrovačka premijera kratkog filma Magda Mozarka

Premijerna projekcija kratkog filma „Magda Mozarka“ redateljice Bojane Momirović, nastalog u hrvatsko-francuskoj produkciji kuća Bakom Productions (HR) i dmp Productions (FR), održat će se u četvrtak, 11. kolovoza s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Jadran. Film je titlovan na engleski jezik, a ulaz na projekciju je slobodan.

Na otoku Šipanu 1930. godine Magda iščekuje povratak svog zaručnika Romana iz Amerike. Svaki dan odlazi u lučicu i pjeva moru, a seljani je zadirkuju, no ona čeka. Snimanje filma inspiriranog istinom pričom, na Šipanu je završeno krajem ljeta 2015., a montaža u Francuskoj početkom ove godine. Naslovne uloge u filmu ostvarile su Sara Žuvela i Martina Biljan. Bojana Momirović scenaristica je i redateljica filma, a producenti su Dragan Momirović, Bojana Momirović, Maro Kocković i Céline Major.

Film su podržali Grad Dubrovnik, Filmski fond Guadalupe, koji je bio odgovoran za postprodukciju, te Dubrovačke ljetne igre koje su ustupile kostime za snimanje.

„Magda Mozarka“ već je polučila značajan uspjeh, našavši se ove godine u katalogu „Short Film Corner“ festivala u Cannesu te u publikaciji HAVC-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *