Input your search keywords and press Enter.

Du Motionova utrka Pelješkim mostom

– uvertira u spektakularnu svečanost otvaranja koja se ne propušta

Du Motionova utrka Pelješkim mostom – uvertira u spektakularnu svečanost otvaranja koja se ne propušta

Neke se prilike u životu jednostavno ne smiju propustiti! Du Motionova utrka Pelješkim mostom, najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti Hrvatske i jednim od najvećih mostova u Europi, jedna je od tih prilika.

Naime, 26. srpnja 2022. na povijesni dan kada će krajnji jug Hrvatske nakon 300 godina ponovo biti spojen s ostatkom zemlje, 250 trkača dobit će nevjero-jatnu priliku protrčati Pelješkim mostom. Bit će to uvertira u cjelodnevnu spek-takularnu svečanost otvaranja, najveću u modernoj povijesti Hrvatske.

“Preponosni smo što imamo priliku organizirati utrku na ovako veliki dan, na mostu koji napokon povezuje naš Dubrovnik s ostatkom Hrvatske. Most inače nije otvoren za pješake, stoga bez imalo imalo pretjerivanja mogu reći kako je trčanje grandioznim mostom poput Pelješkog, neponovljiv doživljaj i utrka koju se pamti do kraja života,” izjavio je Alen Bošković u ime Du Motiona koji utrku organizira u partnerstvu s Dubrovačko – neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i Hr-vatskim cestama.

Utrka je dugačka 5,5 kilometara i starta u 9 sati. Cijena startnine iznosi 200 kuna, a paket za trkače uključuje službenu majicu, finishersku medalju, startni broj, mjerenje vremena i okrepu.

Trkači željni sudjelovanja u ovoj jedinstvenoj utrci mogu se prijaviti do 22. srp-nja 2022. putem službene stranice Du Motiona. Uvjet za prijavu je minimalno 16 godina starosti, a broj sudionika zbog iznimno zahtjevne organizacije programa otvaranja mosta i sigurnosnih uvjeta, ograničen je na svega 250 natjecatelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.