Input your search keywords and press Enter.

Držićeva bajka završava u ponedjeljak u dvorani Visia

Držićeva bajka svoj će sretni završetak imati u ponedjeljak 14. prosinca u dvorani Visia.

Nakon višemjesečnih likovnih radionica koje su se u organizaciji Doma Marina Držića održavale pod vodstvom umjetnice Rajne Inić, mladi dubrovački umjetnici javnosti će u 19 sati predstaviti rezultate svoga rada. Izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod namijenjen je Domu za djecu Maslina.

I ove godine Dom Marina Držića organizirao je likovnu radionicu u čijem je radu sudjelovalo oko 50-ak učenika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola s ciljem poticanja kreativnosti kod mladih te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja o žvotu renesansnog Dubrovnika te životu i djelu najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića. Pod mentorstvom akademske slikarice i profesorice likovne kulture Rajne Inić, mladi su umjetnici akrilnim bojama oslikavali kupe. Dubrovački krovovi ostali su bez kupa. Odnijeli su ih anđeli i i vile. Poletjeli su kako bi proslavili Božić s Vama.

Sve oslikane kupe moći će se kupiti na izložbi, a sav prihod darovat će se Domu za djecu Maslina, kako bi i njihov Božić bio topliji i ljepši.

 

Plakat - Radionica 14_12

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.