Input your search keywords and press Enter.

Drugi dani ICARUS-a u Hrvatskoj

Hrvatski državni arhiv u suradnji s konzorcijem ICARUS (International Center for Archival Reaserch/Međunarodni centar za arhivska istraživanja) i Državnim arhivom u Dubrovniku organizira 2. dane ICARUS-a u Hrvatskoj pod nazivom Arhivi i zajednica koji će se održati u Dubrovniku, Hotel Kompas, 10. – 12. ožujka 2016.

Na skupu će biti predstavljena djelatnost ICARUS-a i njegovih članova kroz raznovrsne aktivnosti na digitalizaciji i zaštiti pisane baštine te tekuće arhivske projekte i programe diljem Europe, s naglaskom na dosadašnja iskustva i mogućnosti hrvatskih arhiva na ovom području, uključujući The Venice Time Machine projekt, Monasterium, Topotheque, obilježavanje WWI i druge teme.

ICARUS konzorcij sa sjedištem u Beču osnovan je 2008. u cilju promicanja suradnje između arhiva i drugih ustanova koje se zalažu za očuvanje kulturne baštine, te uz to permanentno razvijaju mogućnosti stručne, organizacijske i financijske podrške projektima i strategijama koji se bave dostupnošću arhivskoga gradiva u elektroničkom obliku. Od svog osnivanja pokrenuo je više od desetak raznovrsnih EU projekata i trenutno okuplja više od 160 članova iz 30 europskih zemalja i Kanade među kojima su različiti arhivi, instituti,  istraživački centri, fakulteti, knjižnice i drugi.

Hrvatske kulturne, baštinske i znanstvene institucije – članice ICARUS-a aktivno sudjeluju u njegovu radu, uključene su u provedbu aktualnih (ENArC i CO:OP) i osiguravanje stručne podloge za kreiranje budućih međunarodnih projekata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *