Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik, 20. ožujka 2015. – Druga Smotra Sveučilišta u Dubrovniku održala se u prostoru Sveučilišnog kampusa od 10 do 16 sati.
Smotru su svečano otvorili pozdravnim riječima: rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i predsjednik Studentskog zbora Dinko Franotović.
„Odluka koji ćete studij upisati odredit će vaš profesionalni i životni put. Zato smo organizirali Smotru da bismo vam pomogli s informacijama o studijima i općenito o studiranju pa da uz prave informacije donesete i pravu odluku“, izjavila je rektorica Vrtiprah.
„Ovo je odlična inicijativa mladog ali uspješnog Sveučilišta. Ne trebam naglašavati koliko je visoko obrazovanje važno za svaku zajednicu, mogu samo reći da Županija podupire aktivnosti Sveučilišta i da ćemo to nastaviti i dalje, a studentima preporučujem studiranje na Sveučilištu u Dubrovniku“, istaknuo je, između ostaloga, župan Dobroslavić, dok je Miho Katičić naglasio da Grad želi svim srcem biti sveučilišni i da misli da smo na dobrom putu. Istaknuo je i brojne projekte koji grad provodi a namijenjeni su studentima, poput projekta kreditiranja školovanja, kojega je ugledni poslovni dnevnik Financial Times uvrstio među pet najdomišljatijih uspješnih obrazovnih projekata na svijetu. Predsjednik Studentskog zbora Franotović poručio je budućim studentima kratko – pitajte sve što vas zanima i dođite studirati na Sveučilište u Dubrovniku!
Nakon uvodnih pozdravnih govora predstavio se promotivni film Sveučilišta u Dubrovniku koji su izradili studenti Odjela za komunikologiju angažirani na UNIDU televiziji. Uz predstavljanje svih sveučilišnih odjela: Pomorskog odjela, Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Odjela za akvakulturu, Odjela za komunikologiju, Odjela za umjetnost i restauraciju i Odjela za stručne studije te novi studij Povijest Jadrana i Mediterana, na Smotri su se prezentirali i Studentski zbor, Studentski centar, Sveučilišni sportski savez, Centar za jezike i Služba za međunarodnu suradnju, Služba za poslijediplomske studije te Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata.
Smotri su se odazvale srednje škole s područja Grada Dubrovnika: Gimnazija Dubrovnik, Klasična gimnazija Ruđera Boškovića, Privatna gimnazija, Turistička i ugostiteljska škola, Ekonomska škola, Pomorska škola, Medicinska škola, Umjetnička škola Luke Sorkočevića, a neki su učenici došli iz srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.
Učenici srednjih škola pohvalili su organizaciju Smotre i istaknuli kako su studiji Sveučilišta u Dubrovniku i među njihovim izborima prioriteta.
Na Smotri su o svojim iskustvima pričali i bivši, diplomirani, studenti Sveučilišta i njegovih pravnih prethodnika: Nikola Butigan – alumni Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Hrvoje Koncul – Pomorskog odjela, Josip Žmikić – Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Suzana Stanković – Odjela za akvakulturu i Adriana Tomašić – Odjela za komunikologiju.

Sandra Buratović
Ured za odnose s javnostima