Input your search keywords and press Enter.

Donacija prikupljena na Dubrovačkoj trpezi uručena Školi s posebnim programom

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Vlaho Margaretić posjetili su danas Školu s posebnim programom pri Osnovnoj školi Marina Držića i uručili novčana sredstva prikupljena na ovogodišnjoj Dubrovačkoj trpezi, ukupno 50.885 kuna.

Novac će se utrošiti za nabavu specijalizirane opreme za senzornu sobu, „snoezelen“, što podrazumijeva svjesno odabrane podražaje, ponuđene u ugodnom okruženju u kojem se omogućava stimulacija osjeta i stjecanje iskustva uz pomoć svjetla, mirisa, zvuka i opipa.

-Uz ovu donaciju, na kojoj se posebno zahvaljujem dubrovačkim ugostiteljima, bit će potrebna i dodatna sredstva kako bi se nove prostorije potpuno uredile, a osigurat će ih gradske tvrtke, rekao je gradonačelnik Vlahušić i dodao kako je za Grad je jako važan projekt rane intervencije, koja u ranoj dobi prepoznaje rizičnu djecu. Trebamo napraviti širok spektar prepoznavanja kako bi djeca postala punopravni i snažni građani. To košta puno, ali uložit ćemo sva potrebna sredstva.

Ravnateljica Zrinka Capor zahvalila se na ovoj donaciji i rekla kako Grad Dubrovnik zaista puno ulaže i ima razumijevanja za potrebe ove škole, osvrćući se na nedavnu nabavu kombija za prijevoz djece s posebnim potrebama kao i ugradnju rampe za invalide otprije nekoliko godina.

Učenice Osnovne škole Marina Držića kao i polaznici Škole s posebnim programom svojim su današnjim gostima pripremili prigodni program i na najljepši način prezentirali svoj svakodnevni zajednički rad i zalaganje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.