Input your search keywords and press Enter.

Dodijeljena priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu i nagrade za životno djelo

Svečanost dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća”: za životno djelo u poduzetništvu i za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi održala se u subotu, 11. ožujka 2017. godine u hotelu Sheraton (Župa dubrovačka) na gala večeri u sklopu 4. regionalnog summita poduzetnika “300 najboljih”.

Tim povodom dodijeljene su vrijedne nagrade i priznanja pojedincima i organizacijama koje su predanim radom doprinijeli razvoju poduzetništva pa samim time i razvoju cjelokupnog društva.

Priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi, dodjeljuje se pojedincima i organizacijama koji su se posebno istakli po originalnošću kreiranih ideja u poduzetništvu i za poduzetništvo, po posebnim inovacijama koje unaprjeđuju razvoj poduzetništva te po realiziranim investicijama u poduzetništvu i/ili investicijama koje će doprinijeti razvoju poduzetništva. Ovogodišnji dobitnici priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije su: BS Tele Solutions, Sarajevo – BiH i Univerzitet Educons, Sremska Kamenica – Srbija.

Nagrada i Priznanje za životno djelo u poduzetništvu sa Zlatnom lentom dodjeljuje se poduzetnicima koji su u kontinuitetu svoje poslovne – poduzetničke karijere ostvarili posebne rezultate, koji su doprinijeli razvoju zajednice u kojoj žive i rade, te koji su vlastitim primjerom, inspirirali druge da vlastitim radom, znanjem i kreativnošću nesebično doprinose razvoju i boljoj budućnosti cjelokupne zajednice. Riječ je o nagradi koja se odnosi na poduzetnike koji su tijekom cjelokupnog životnog vijeka ostvarivali postignuća. Dobitnici nagrade za životno djelo su: Stjepan Šafran, Metal Product – Hrvatska; Franc Pangerl, Celjski sejem – Slovenija; Tomislav Čelebić, Čelebić – Crna Gora; Slobodan Spasović, Cini Invest – Srbija; Faruk Širbegović, Širbegović Inženjering- BiH.

“U ime Međunarodnog ekonomskog foruma “Perspektive” čestitam laureatima i dobitnicima nagrada za životno djelo koji su svojom dugogodišnjim radom i stvaranjem zaslužili ova vrijedna priznanja. Hvala svim poduzetnicima i prijateljima koji su sudjelovali na summitu poduzetnika “300 najboljih”. Imamo još mnogo planova u budućnosti i otvara se prostor za nova druženja, suradnje, razmjene ideja i informacija. Nadam se da će, iz godine u godinu, porodica poduzetnika rasti te da ćemo postići zavidan broj oni uspješnih koji će nam se pridružiti”, rekao je Vinko M. Ćuro, predsjednik Organizacijskog odbora Regionalnog summita poduzetnika “300 najboljih” i predsjednik Upravnog odbora MEF “Perspektive”.

BS TELE SOLUTIONS, Sarajevo, BiH – Tvrtka osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator telekomunikacijskih i informacijskih sustava, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Oni su tvrtka koja se prvenstveno bavi razvojen softvera koja upošljava preko 50 visokokvalifikovanih inžinjera i koja je u stanju odgovoriti na sve zahtjeve kupca.

UNIVERZITET EDUCONS, Sremska Kamenica, Srbija (nagradu preuzima prof. Siniša Zarić) Predstavljaju dinamičnu visokoškolsku ustanovu koja prati i usvaja znanstvene i obrazovne trendove. Trenutno u svom sastavu broji jedanaest fakulteta. Koristi koncept nastave koji nudi novi i efikasni koncept učenja, uvodi inovacije u okviru novog modela studiranja i imaju prvi privatni studentski dom koji je u sastavu kampusa Univerziteta.

STJEPAN ŠAFRAN, Metal Product, Hrvatska – Obrtnik je i poduzetnik već 50 godina – od 1967. godine kada je u 22. godini života u Zagrebu osnovao obrtničku radionicu, iz koje su se kasnije razvile dvije tvrtke, Metal Product i Alu Product. I danas je poslovno aktivan na funkciji predsjednika Uprave Metal Producta, tvrtke sa 230 zaposlenih koja 60 posto svojih prihoda ostvaruje izvozom na inozemna tržišta.

FRANC PANGERL, Celjski sejem, Slovenija – Završio je obrtničku školu automehaničarske struke i stekao zvanje automehaničara, a kasnije je nastavio školovanje uz rad te stekao titulu magistra ekonomskih znanosti. Pangerl u posljednjih je 25 godina vodeća osoba najveće slovenske sajamske kuće koja pod njegovim rukovodstvom i ekipom učvršćuje svoju važnost u široj regiji. Franc Pangerl sebe smatra revolucionarom bez dlake na jeziku koji si neprestano postavlja ciljeve, vrednuje ih financijski i vremenski, a onda poduzima sve kako bi ih i postigao.

TOMISLAV ČELEBIĆ, Čelebić, Crna Gora – Vlasnik je Čelebić kompanije koja broji 400 zaposlenih u matičnoj, zajedno s devet kćerki kompanija, koje se bave: prometom nekretnina, hotelijerstvom, ugostiteljstvom i keteringom, osiguranjem, trgovinom nafte i naftnih derivata, informacionim tehnologijama. Osnivač, vlasnik i predsjednik Odbora Direktora Čelebić kompanije, gospodin Tomislav Čelebić, takođe je i suvlasnik jednog od najboljih sveučilišta u regiji– Univerziteta UDG, u Podgorici, čime je njegov doprinos društvenoj zajednici Crne Gore nemjerljiv.

SLOBODAN SPASOVIĆ, Cini Invest, Srbija – U periodu 2008. godine pa do danas Slobodan Spasović bio je pokretač i osnivač, a sada je član Upravnog Odbora Naučno-tehnološkog parka „Čačak“.Trenutno aktivno radi na koncipiranju „dualnog obrazovanja“ regije. Spasović je dobitnik mnoštva priznanja i nagrada Saveza Pronalazača, Privredne Komore, sajamskih manifestacija u zemlji i inostranstvu. Cini Invest koji se bavo proizvodnjom termotehničkih uređaja, radijatora i grijača pod njegovoim vodstvom ima 14 prijavljenih patenata u zemlji i inostranstvu, više od 150 proizvoda izbačenih na tržište, a urađenih po sopstvenoj konstrukciji.

FARUK ŠIRBEGOVIĆ, Šibegović Inžinjering, Gračanica, BiH – Rođen u Gračanici 1961. godine, diplomirao na arhitektonskom fakultetu u Sarajevu s najvišom ocjenom. S vjerom u svoje znanje i sposobnosti, 1990. godine krenuo je putem poduzetništva i izgradio firmu koja je danas prepoznatljiva na tržištu po profesionalnosti, posvećenosti kvaliteti i potrebama kupaca, projektiranjem i izgradnjom objekata fokusiranih na funkcionalnost, estetsku vrijednost uz razumne troškove gradnje, primjenjujući suvremene tehnologije i materijale.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.