Input your search keywords and press Enter.

Do kada devastacija zastićene kulturne baštine zaštićene Rijeke dubrovačke?

Na adresu Ministarstva kulture RH – Ministrici Nini Obuljen Koržonek u Zagrebu,  žurno je upućen Otvoreni apel za spas kulturne baštine Rijeke dubrovačke!
– Do kada devastacija zastićene kulturne baštine Rijeke dubrovačke ?
… pitamo se zajedno sa našim brojnim sugrađanima u posljednje vrijeme s obzirom da je gotovo svako malo neka devastacija ili prirodne ili kulturne zaštićene baštine zaštićene Rijeke dubrovačke!
Najnovija devastacija po dojavama naših sugrađana preko naših Zelenih kontakata  je  zaista neviđena devastacija najstarijeg  orsana iz 16. stoljeća u Rijeci dubrovačkoj na predjelu Prijevor na moru. Naime na tom povijesnom orsanu (uz kojeg je još mala kapelica)  se crvenim blokovima gradi rezidencijalna zgrada što je zaista nepojmljivo da su to dozvolile Konzervatorske službe Dubrovnika!
Bili smo na uviđaju u našoj 118. Eko patroli i uvjerili se u najnoviji kulturocid u našoj zaštićenoj Rijeci dubrovačkoj! Građani ponajviše riječani su gnjevni i ljuti na sve ove devastacije i prirodne i kulturne baštine zaštićene Rijeke dubrovačke (zaštićene od  16.12 1964.) zovu nas svako malo pitajući se kud ove devastacije sve vode !!??
I mi se pitamo  što se ovo događa sa našom rijekom Omblom i Rijekom dubrovačkom  počam od njezinog izvora do ušća. Zabrinuti smo  za budoćnost ovog nekada pitomog zelenog  slikovitog kraja  prepunog prekrasnih  ljetnikovaca  kojem smo posvetilu 2 ekološke zdruge Eko Omblu (1996 ) i Eko Ombliće (1999)!
Molimo vas  zaustavite ovu najnoviju  devastaciju kultrune baštine u Rijeci dubrovačkoj!
Molimo Vaše žurno očitovanje !
Voditeljica Zelenih kontakata Dubrovnika i okolice :Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.