Input your search keywords and press Enter.

Do kada devastacija Uvale Lapad?

Otvoreni zeleni apel Inspekcijskim službama zaštite okoliša RH za Uvalu Lapad!
Do kada devastacija Uvale Lapad ?…. Devastacija se proširila sve do zaštićene Tvrđave na glavici? Hoće li ostati i jedna zelena oaza Lapada?

…… pitaju nas s ogorčenjem brojni građani Grada posljednjih nekoliko mjeseci preko naših Zelenih kontakata u posljednjih mjeseci.
Dijelimo ogorčenje i gnjev Lapađana jer o ovome problemu smo toliko puta otvoreno apelirali ali izgleda uzalud! Dubrovnik odnosno Lapad je izuzetno atraktivno područje za hotele, apartmane i rezidencijalne zgrade!
O ovome aktualnom problemu devastacije uvale Lapad je govorila s gražanjem naša uvažena sugrađanka, povjesničarka umjetnosti mr.sc. gđa Maja Nodari u svojoj rado slušanoj emisiji „Baština˝ na Radio Dubrovniku!

Stari Dubrovčani su itekako cijenili svoj Grad, svoje zelene oaze, kulturne spomenike,tako su daleke 1898 godine kako bi očuvali zeleni pokrov Grada osnovali Društvo za zaštitu prirode Dub .

Čini nam se kako je počelo…da se u Gradu sve otelo kontroli u zadnje vrijeme i da ćemo malo po malo izgubiti sve lijepe zelene prostore Grada po kojima je naš Grad bio prepoznatljiv.

„Trebali bismo se konačno ponašati tako da ćemo živjeti vječno i onda jednoga dana odgovarati za njezino stanje˝
(Vaclčav Havel)

Voditeljica Zelenih kontakata Grada i okolice: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *