Input your search keywords and press Enter.

Devastacija okolice plaže Mandrač

Zeleni Forfum, Eko centar Zeleno Sunce i Eko-omblići uputili su otvoreni eko-apel za novonapravljenu plažu Mandrač na Solitudu – Lapad Dubrovnik, na adresu Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, Okolišna inspekcija Zagreb:

Tko je dozvolio nasipanje i proširenje plaže na Mandraču prilikom koje su uništene morske stijene i flora i fauna našeg zaštićenog Jadrana?
Poštovani,
Već nekoliko dana dobijamo uznemirene dojava naših sugrađana preko našeg Zelenog telefona Eko-fona 020/453-850 ponajviše Lapađana koji se ćudom čude kako se moglo dozvoliti stihijsko nasipnje novonapravljene plaže na Mandraču – Solitudu bez ikakve Studije utjecaja na morski okoliš!
Evo jednog od brojnih apela što su nam uputili naši lapađani proteklih dana preko našeg zelenog e.maila.
*
U privitku Vam šaljem nekoliko slika devastacije okoline plaze Mandrač u Solitudu koja se dogodila u popodnevnim satima 23. i 24. lipnja 2016. cijeli dan. Plaža se radi nečije koristi nekontrolirano proširuje na stijene u smjeru Copacabane, nasipaju se stijene, prirodne vale, sva flora i fauna ni manje ni više nego šoderom, običnim pjeskom.
Uzdam se u vaše cijenjeno daljnje djelovanje protiv ove sramote.

Puno hvala unaprijed i lijep pozdrav.

Molimo vas da najhitnije ispitate ovaj najnoviji slučaj “novonapravljene plaže na Mandraču -Solitudu” s obzirom da su ovakvi stihijski “zahvati” uz našu zaštićenu obalu uzeli maha.

Još bismo vas zamolili da Vaši inspektori za zaštitu okoliša pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH obiđu hitno samo 500 metera iza ove “sporne” plaže na mandraču ilegalno odlagalište otpada, šuta i smeća u blizini bivšeg Vrtnog centra Solitudo kojeg već nazivaju Mala Grabovica (nekada se zbog svoje ljepote zvalo “Mala Afrika”).
Molimo Vaš očevid i žurno pismeno očitovanje!

Dubrovnik
gđa Jelena Lončarić

*

Predsjednica:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *