Input your search keywords and press Enter.

Devastacija dijela zaštićenog gaja oko Sv. Duha u Komolcu

Otvoreni eko apel Okolišnoj inspekciji zaštite okoliša i prirode RH, Zagreb!Najnovija devastacija dijela zaštićenog gaja oko Sv. Duha u Komolcu:

Poštovani,

Pitamo se zajedno sa brojnim mještanima Komolca kako nisu reagirale vaše inspekcijske službe za zaštitu okoliša i prirode RH na najnoviju devastaciju oko zaštićenog predjela Sv. Duh u Komolcu u zaštićenoj Rijeci dubrovačkoj (sječa čempresa i brijestova je započela 8.10.2018.) kada se zna da je od travnja 2014. godine taj predio po Prostornom planu planu Dubrovnika zeleni pojas i nije dozvoljena gradnja.

Kada smo vam poslali e -mail 8. listopada 2018. proslijedili ste ga na Građevinsku inspekciju RH koja nam do danas nije odgovorila.
Kao što se na najnovijoj fotografiji predjela oko Sv. Duha u Komolcu može vidjeti, građevinski radovi se i dalje izvode, sijeku se zdrava stabla a ruši se i jedinstvena stijena koja je bila uz zelenilo ukras gaja!
Molimo vas da vaše službe najhitnije reagiraju, obiđu mjesto devastacije te nas o prednjem ekocidu čim prije pismeno obavijeste.

Voditelljica Zelenog telefona Eko-Fona: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *