Input your search keywords and press Enter.

Devastacija desne obale Omble

Zeleni Forum, Eko Omblići i Eko centar Zeleno Sunce, uputili su na adresu Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH, zatim Okolišnoj inspekciji Zagreb – područna služba Dubrovnika; Dubrovačkoj kapetaniji Dubrovnik, te Konzervatorskom odjelu Dubrovnik, otvoreno pismo:

Devastacija desne obale Omble se nastavlja ovih dana na predjelu Prijevor na moru!

Proteklih dana ponovo dobijamo uznemirene dojave naših sugrađana preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 kako se nasipa a potom betonira desna obala Omble na predjelu Prijevor na moru.

Odmah smo se po dojavama naših „riječana“ zaputili u prošlu nedjelju popodne u našu već 7. Eko patrolu ove godine. Dok smo prilazili mjestu devastacije grupa šetača nam je odmah skrenula pažnju na najnovije uništavanje obale rijeke Omble 200 m od mjesta Prijevor na moru gdje izvor vode Sv. Nikola utječe u rijeku. Tamo se ruše ostaci povijesne ladanjske riječke kuće a kamen i šut se baca u rijeku dok malo dalje se obala betonira i pravi suhi vez!Iako je Rijeka dubrovačka zaštićena od 16.12.1964. ona se svakim danom sve više uništava i betonira i pitanje je kada će se konačno ova devastacija zaustaviti!!

Molimo Vaše inspekcijske službe da čim prije reagiraju i zaustave ovaj najnoviji ekocid na rijeci Ombli!

„Od Dunava i Nila nije manja Ombla, da je kojom srećom nastaviti mogla˝ (Ilija Crijević 1463-1520.)

Voditeljica Zelenog telefona Eko-Fona:
Jadranka Šimunović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.