Input your search keywords and press Enter.

Deseti Tjedan karijera u znaku 20. obljetnice Sveučilišta u Dubrovniku

Deseti Tjedan karijera na Sveučilištu u Dubrovniku održat će se u tjednu od 27. ožujka do 1. travnja 2023. Raznolik program donosi radionice, panele i predavanja za studente na kojima će stručnjaci iz različitih područja podijeliti svoja znanja i iskustva koja mogu biti putokaz mladima na suvremenom tržištu rada, ali i nekoliko događanja za širu javnost. Tjednom karijera počinje program obilježavanja 20 godina Sveučilišta u Dubrovniku koji će donijeti niz događanja do kraja 2023. godine!

Prvo događanje ovogodišnjeg Tjedna karijera bit će panel „Osobne financije i moje prve investicije“ koji će se održati u ponedjeljak, 27. ožujka od 10 sati u donjem amfiteatru središnje zgrade Sveučilišnog kampusa (Branitelja Dubrovnika 41). Govornici su Toni Milun i dr. sc. Meri Šuman Tolić s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Zainteresirani će se na predavanju upoznati s osnovnim pojmovima financijske pismenosti i naučit će da se financijska pismenost sastoji od financijskog znanja, ponašanja i stavova. Saznat će zašto je važno usavršavati sve komponente u svrhu poboljšanja osobne financijske situacije.

Od ostalih dijelova programa koji mogu biti zanimljivi široj javnosti ističemo predavanje prof. dr. sc. Nataše Jokić Begić „Od Boomera do Zoomera: generacijske razlike u svakodnevnom životu“ koje će biti održano u četvrtak, 30. ožujka od 18 sati  u donjem amfiteatru središnje zgrade Sveučilišnog kampusa. Predavanjem će biti objašnjeni razlozi generacijskih razlika među ljudima s naglaskom na socijalne promjene zadnjih 60-ak godina koje su dovele do promjena u doživljavanju i ponašanju među pripadnicima različitih generacija. Bit će prezentirani i sasvim konkretni savjeti kako generacijske razlike učiniti prednošću, a ne razlogom za sukobe.

Također, zanimljivo će biti i predavanje turističke vodičke Marije Milovac, studentice 3. godine studija Povijest Jadrana i Mediterana “Govori svak da je vještica” koje će biti održano u utorak, 28. ožujka od 18 sati  u donjem amfiteatru središnje zgrade Sveučilišnog kampusa. Predavanje o vješticama na dubrovačkom području obuhvaća dvije tematske cjeline: u jednom dijelu govorit će se o progonima vještica u doba Republike, a drugi dio će obuhvatiti folklorna pričanja o vješticama i ostalim nadnaravnim ženskim bićima.

 

 

Ostatak programa namijenjen je prvenstveno studentima, i to svih sveučilišnih odjela. Raspored događanja tako donosi predavanja i radionice gotovo na svakom odjelu prema specifičnostima struka predstavljajući vještine važne za pronalazak posla po završetku studija. Tako će se održati interaktivno predavanje o komunikacijskim metodama i tehnikama u direktnoj prodaji, izlaganje o outsourcingu, predavanje o suvremenom digitalnom marketingu, panel o putu od sveučilišta do rada u struci, panel o ishodima učenja, radionice o produkciji televizijskog i radijskog programa, predavanje o psihološkom zdravlju te će srednjoškolcima u Studentskom domu biti predstavljeno zašto je UNIDU #smartchoice. Više informacija o programu dostupno je na sveučilišnom webu: https://www.unidu.hr/tjedan-karijera-2023/.

Nakon prošlogodišnjeg hibridnog modela koji je kombinirao susrete uživo i platformu Zoom, Tjedan karijera ove se godine vraća u predavaonice i amfiteatre sveučilišnih zgrada. Desetu godinu zaredom ovim se programom želi pružiti dodatna podrška studentima, poglavito završnih godina, u pripremi za tržište rada. Prilika je to za informiranje o zbivanjima na tržištu rada te za povezivanje s poslodavcima. Deseti tjedan karijera tako je početak obilježavanja 20. obljetnice Sveučilišta koja će donijeti niz događanja i aktivnosti tijekom cijele kalendarske godine; kako za studente, tako i za sugrađane te ostalu zainteresiranu javnost – pratite nas!

ponedjeljak, 27. 3. 2023.
Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 – donji amfiteatar
10:00 | osobne financije i moje Prve investicije – Toni Milun i dr. sc. Meri Šuman Tolić

utorak, 28. 3. 2023.
Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 – donji amfiteatar
12:00 | komunikacijske metode i tehnike u direktnoj prodaji – Nikoleta Zec, Alumni Sveučilišta u Dubrovniku
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7 – E6
14:00 | recruitment process outsourcing (rPo) and how ams does it – Lucija Raguž, Alumni Sveučilišta u Dubrovniku
Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 – donji amfiteatar
18:00 | “govori svak da je vještica” – Marija Milovac, studentica 3. godine studija Povijest Jadrana i Mediterana

srijeda, 29. 3. 2023.
Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 – 60
11:00 | konzervator-restaurator: Put od sveučilišta do rada u struci
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7 – E3
12:00 | od poticajne ideje do realizacije projektne koncepcije – OPG Karaman
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7 – B4
16:00 | what works in digital marketing in 2023 – Marko Soče

četvrtak, 30. 3. 2023.
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7 – E3
11:00 | ishodi učenja: različite perspektive
Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 – 122
11:00 | od a do Ž: produkcija dječjeg programa – Rahela Štefanović, platforma ZOOM
15:00 | Predstavljanje putTničke kompanije Carnival cruise line – CCL
Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 – UNIDU RADIO
16:00 | medijsko lice na jedan dan
Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 – donji amfiteatar
18:00 | od boomera do zoomera: generacijske razlike u svakodnevnom životu
prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić

petak, 31. 3. 2023.
Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 – donji amfiteatar
10:00 | kako se brinuti o psihičkom zdravlju?
prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić

četvrtak & petak, 30. & 31. 3. 2023. – 14:00
subota, 1. 4. 2023. – 11:00
Studentski dom, Ul. Marka Marojice 2B, Dubrovnik
Predstavljanje odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju #smartchoice #unidu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)