Input your search keywords and press Enter.

Delta odbrojava dane do prvog leta za Hrvatsku

Inauguracijski let američkog avioprijevoznika sletjet će iz New Yorka 03. srpnja

  Delta Air Lines odbrojava dane do početka svoje nove linije za Dubrovnik u subotu (03. srpnja 2021.), pružajući američkim putnicima više mogućnosti da ponovno vrate radost putovanja ovog ljeta u jednoj od najzanimljivijih europskih destinacija.

Hrvatska je prva nova europska zemlja u kojoj Delta započinje s letovima od početka pandemije, a njezini klijenti s nestrpljenjem iščekuju priliku da otkriju ovu zemlju. Zrakoplovna tvrtka će obavljati četiri direktne linije tjedno između Dubrovnika i New Yorka-JFK s odlascima srijedom, petkom, subotom i nedjeljom. Letovi se obavljaju u suradnji s Deltinim europskim partnerima Air France, KLM i Virgin Atlantic.

Naši letovi za Dubrovnik se pokazuju popularnima jer naši američki klijenti traže nova iskustva u vrijeme kada se svijet ponovno otvara za međunarodna putovanja“, rekao je Thomas Brandt, regionalni voditelj prodaje Delta Air Linesa na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici. „Ponosni smo što podupiremo turistički oporavak Hrvatske, dok istovremeno osiguravamo sigurno okruženje za putovanja u skladu sa zahtjevom zemlje za dokaz o cijepljenju ili o negativnom testu za sve putnike prije nego što se ukrcaju na let“.

Podaci Svjetskog vijeća za putovanja i turizam pokazuju da turizam predstavlja 25% BDP-a Hrvatske. Prije pandemije, broj američkih turista u Hrvatskoj je bio u porastu, s više od 550,000 posjetitelja u 2018. godini – 23% više u odnosu na 2017., prema Ministarstvu turizma RH. Državni zavod za statistiku izvijestio je da 10% posjetitelja Dubrovnika čine posjetitelji iz SAD-a, što predstavlja njegovo drugo najveće tržište.

„Povezivanjem Dubrovnika, našeg turističkog bisera i jednog od najvećih svjetskih gradova New Yorka, spajamo dvije velike turističke destinacije, a inauguracijski let Delta Airlines-a još je jedan dokaz o prepoznatljivosti Hrvatske kao sigurne i poželjne turističke destinacije. Hrvatska je od početka travnja otvorena za turiste iz SAD-a uz dokaz o cijepljenju, prebolijevanju, negativnom PCR ili antigenskom testu te potvrdi uplaćenog smještaja u RH, a u objektima s našom oznakom sigurnosti Safe Stay in Croatia, osiguravamo najviše epidemiološke standarde za turiste. Dobra epidemiološka situacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, rezultat je pridržavanja epidemioloških mjera, ali i visoke razine cijepljenosti turističkog sektora te dodatni motiv dolaska turista.

 Vjerujem kako će ova linija doprinijeti daljnjem produbljivanju suradnje Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država ne samo kroz turizam, već i kroz cjelokupnu poslovnu razmjenu dviju zemalja. Nadam se kako će dobra popunjenost ove linije biti temelj za daljnju uspostavu novih izravnih linija te još veću prisutnost i jačanje potražnje Hrvatske na američkom tržištu“, istaknula je u dostavljenoj izjavi ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković dodao je: “Tržište Sjedinjenih Američkih Država tradicionalno je naklonjeno Dubrovniku, a zanimanje američkih turista i tamošnjih medija nije posustalo čak ni prošle godine. Putovanja su danas ljudima potrebnija nego ikad prije, a naša otvorenost je uvijek bila neupitna. No, uspostavljanje izravne veze između New Yorka i Dubrovnika četiri puta tjedno otvara posve novu stranicu u pristupačnosti Dubrovnika posjetiteljima iz SAD-a, ali i puno više od toga jer je direktna povezanost Hrvatske i SAD-a standard koji želimo zadržati. Delti Airlines, jednom od lidera u industriji i avio prijevozniku s najvećim brojem priznanja, želimo iskazati dobrodošlicu u Dubrovnik uz nadu da će ovo biti tek početak duge suradnje.”

Putnici koji lete iz Hrvatske se putem Deltinog JFK čvorišta mogu povezati s više od 30 gradova diljem SAD-a u roku od 4 sata od dolaska, što im omogućuje da isti dan stignu do svog konačnog odredišta. Usluga također pruža mogućnosti za tvrtke koje se bave otpremom tereta da prikladno obavljaju prijevoz robe između država.

„Nakon 2020. u kojoj je zračna luka bila tiša nego što je ikad bila, Deltina nova linija iz New Yorka će nam pomoći da 2021. bude uspješnija i da zadržimo radna mjesta naših kolega. Ovo je uzbudljivo vrijeme za Dubrovnik, kada po prvi puta pozdravljamo Deltu ovog vikenda,“ rekao je Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

U skladu s lokalnim smjernicama, svi putnici moraju pokazati dokaz o cijepljenju, imati negativan PCR test ili dokaz o nedavnom oporavku od COVID-19 prije ukrcaja u SAD-u. Iako je SAD otvoren posjetiteljima iz Hrvatske, Delta preporučuje da svi klijenti provjere uvjete ulaska prije putovanja. Detalji su dostupni putem Delta Discover Map na delta.com. Zrakoplovna tvrtka nastavlja pružati veću fleksibilnost nego ikad prije pri planiranju i ponovnoj rezervaciji karata uz vodeće produženje za putovanja u industriji za sve karte koje ističu 2021. godine i sve karte kupljene u 2021. godini te sve do 31. prosinca 2022.

Putnici na letovima će uživati u novom odabiru jela i zabave ovo ljeto. To uključuje više od 200 filmova, s 21 novim izdanjem poput Oscarom nagrađenih Nomadland, The Father i Judas and the Black Messiah. Deltino nagrađivano korisničko iskustvo također uključuje beskontaktnu tehnologiju (touchless technology) putem Fly Delta aplikacije te planove za novi brzi internet (high-speed Wi-Fi).

Tijekom posluživanja obroka, moguće je odabrati glavno jelo uz posluženo predjelo i desert te veliki izbor bezalkoholnih pića. Klijenti koji putuju u Delta One mogu unaprijed naručiti svoj izbor jela na letovima između SAD-a i Hrvatske.

Deltin prioritet su zdravlje i sigurnost njihovih klijenata i zaposlenika te zajednice u kojoj obavlja djelatnost. Kao dio sustava Delta CareStandard, zrakoplovi se redovno dezinficiraju, što uključuje temeljito čišćenje površina koje se često dodiruju poput stolića, ekrana i sigurnosnih pojaseva. Putnici također moraju nositi masku za lice tijekom cijelog putovanja.

 

Deltini letovi između Dubrovnika i New Yorka-JFK se obavljaju prema slijedećem rasporedu:

Broj leta Odlazak Dolazak
DL185 Dubrovnik u 13:30 New York-JFK u 17:30
DL184 New York-JFK u 20:00 Dubrovnik u 11:15 (slijedeći dan)

 

###

O Delti

Delta Air Lines (NYSE: DAL) je američka zrakoplovna tvrtka, globalni predvodnik u području sigurnosti, inovacija, pouzdanosti i korisničkog iskustva. Zahvaljujući našim zaposlenicima diljem svijeta, Delta već desetljeće predvodi zrakoplovnu industriju u operativnoj izvrsnosti dok zadržava našu reputaciju za nagrađivanu korisničku uslugu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *