Input your search keywords and press Enter.

Dani Williama Shakespearea u Dubrovačkim knjižnicama

Domaća kao i međunarodna kulturna scena u 2016. proteći će u znaku obilježavanja 400-te godišnjice smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa y Saavedre.

Tim povodom Dubrovačke knjižnice u suradnji sa srednjim školama organiziraju „Dane Williama Shakespearea u Dubrovačkim knjižnicama“ od 19. do 21. travnja.  U programima koji će se odvijati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad sudjeluju učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, Ekonomske i trgovačke škole, Gimnazije Dubrovnik i Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Trodnevna manifestacija započinje u utorak, 19. travnja, s glazbeno scenskim nastupima učenika u programu pod nazivom „Cijeli svijet je pozornica“ (18 sati). Drugi dan rezerviran je za „Pub kviz“ (17 sati) čija će centralna tema biti posvećena Shakespeareu. Kviz je ujedno i dio projekta „Kreativno znanje“ kojeg zajedno provode Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai i Dubrovačke knjižnice.

„Na toj strani leži ludilo“(18 sati) završni je program manifestacije u kojem će se učenici predstaviti šaljivim igrokazima, parodijama i glazbenim točkama.

„Dani Williama Shakespearea u Dubrovačkim knjižnicama“ uvod su u „Noć knjige 2016.“ koja će se održati u petak, 22. travnja, na Dan hrvatske knjige, a uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Narodna knjižnica Grad – Saloča od zrcala

4. utorak u 18 h – Cijeli svijet je pozornica (izbor iz djela Shakespearea i Cervantesa)

  4. srijeda u 17 h – Pub kviz posvećen Williamu Shakespeareu

4. četvrtak u 18h – Na toj strani leži ludilo

( parodije  Shakespearea)

 Sudjeluju učenici:

Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića

Gimnazije Dubrovnik

Ekonomske i trgovačke škole

Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

 

Plakat_DaniShakespeareaDKD_2016

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.