Input your search keywords and press Enter.

Dani bakalara

Turistička zajednica grada Dubrovnika , u okviru Dubrovačkog zimskog festivala, u suradnji s četrnaest dubrovačkih ugostiteljskih objekata i dvije božićne kućice na Stradunu organizira Dane bakalara, kad će se moći uživati u tradicionalnom bakalaru na bijelo ili crveno, ali i nekim manje poznatim specijalitetima kao što su juha od bakalara, popara od bakalara, rižoto od bakalara, pašteta od bakalara, piroške od krumpira s bakalarom, bakalar „alla Vicentina“, zapečeni file od bakalara sa zanimljivim prilozima i začinima ili bakalar na crno.

Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara.

Ove godine u četrnaest dubrovačkih restorana i dvije božićne kućice na Stradunu, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 18.– 24. prosinca, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije travarice , kušajte dubrovačke delicije od bakalara!

Posjetite dubrovačke restorane i konobe u Gradu, Gružu i Lapadu – Amfora, Culto, Dalmatino, Eden, Gatsby, Glorijet, Klarisa, Mezzanave, Moskar, Orsan, Pantarul, Pupo, Riva Gravosa, Tezoro; božićne kućice na Stradunu Bota & Gatsby i ove blagdanske dane uživajte u bakalaru!

Odjel za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *