Input your search keywords and press Enter.

CROMakers Mljet team

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Svi sudionici dobit će potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo. Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

Djeca iz Osnovne škole Mljet su se u Ligu uključila u školskoj godini 2016/17, Zahvaljujući Udruzi mladih “ULIKS” otok Mljet koja se javila na natječaj te dobila 5 mBot robota na korištenje te 20 BBC micro: bitova. Mentori, profesor Petar Benković i predsjednik Udruge Damjan Aljinović, su pokrenuli radionicu robotike u koju su se uključila zainteresirana djeca iz osnovne škole.

Do sada je na radionicama sudjelovalo petero djece (Iva Milić, Lea Matana, Kate Radulj, Marija Karla Stjepović i Kristian Simoni) koja su vrlo uspješno odrađivala zadatke u Ligi koja ima online i fizička natjecanja. S obzirom na nemogućnost odlaska na fizičko natjecanje u prvom polugodištu a na radost mentora, odlične rezultate maloga CROmakers Mljet teama, Udruga i općina Mljet je odlučila nagraditi mljetske robotičare odlaskom na izlet iznenađenja u adrenalinski park Cadmos Village u Konavlima. Robotičari su svoje nezaboravno iskustvo i doživljaj ispisali na papir te su se još više i veselije posvetili svojim robotima i microbitovima. Zahvaljujemo se svima koji nas podržavaju.

Martina Aljinović , dopredsjednik Udruge
Facebook: Udruga mladih Uliks

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.