Input your search keywords and press Enter.

Crkveni program Feste sv. Vlaha 2015.

Objavljen je i crkveni program Feste sv. Vlaha 2015. na kojem se nalazi redoslijed i satnica crkvenih događanja. Predvoditelj mise na blagdan sv. Vlaha je porečki i pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša, koji je kao sjemeništarac pohađao Klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića u Dubrovniku.
Propovjednik tijekom trodnevlja bit će isusovac dr. Dalibor Renić, profesor na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu.
Trodnevnica uoči blagdana koja započinje u petak, 30. siječnja, ove godine će, zbog obnove crkve sv. Vlaha, biti u katedrali. Misa počinje u 18 sati, a svake večeri nakon mise bit će program pod nazivom „Učenici sv. Vlahu“.
Uoči blagdana je svečano otvaranje Feste na Kandeloru, 2. veljače, u 15.30 sati, svečana Večernja je u 17.30 u katedrali, a nakon nje slijedi koncert katedralnih zborova.
Na blagdan sv. Vlaha, 3. veljače, središnji događaj je svečano euharistijsko slavlje u 10 sati nakon kojeg slijedi svečana procesija Gradom. Poslijepodne u 15.30 počinje pozdrav barjaktara katedrali, biskupima i festanjulima, a završetak feste je u nedjelju, 8. veljače. Toga dana misa na Gorici sv. Vlaha je u 9 sati, a u podne će biti spušten barjak sv. Vlaha u Gradu. Podnevna misa slavit će se u katedrali.

Šime Zupčić
Ured za medije Dubrovačke biskupije