Input your search keywords and press Enter.

Cilj mi je biti prvi pick na draftu

U podcastu „I ja sam sportaš“ gostovali su mladi igrači Cibone, Roko Prkačin i Lovro Gnjidić. Roko Prkačin osvrnuo se na svoju minutažu te planove i ciljeve u karijeri, dok je Gnjidić između ostalog rekao kako je iznimno zadovoljan radom u Ciboni i treninzima sa seniorskom momčadi za koju je u zadnjoj utakmici debitirao protiv Zaboka u prvenstvu.
U posljednje vrijeme Roko Prkačin punio je medijske naslove te kaže kako je već navikao na to.
Puno ljudi nešto očekuje od mene, a ja sam još uvijek mlad igrač i želim malo mira što se tiče toga, ali navikao sam već na to. Dosta sam radio na sebi i mislim da sam napredovao ove sezone.
Kako i sam kaže, ova je sezona bila dosta turbulentna za Cibonu, ali smatra da su do sada sve ciljeve ispunili.
Sezona je bila dosta turbulentna, bilo je razdoblja kad smo se uzdigli i odlično igrali, ali i onda kada smo pali u formi. Cilj je bio ostati u ABA ligi i to smo uspjeli tako da je sezona zasad uspješna.
A za iduću sezonu i svom eventualnom odlasku kaže.
Nadam se da ćemo otići stepenicu više. Nisam još razmišljao o idućoj sezoni, ali mislim da bih trebao ostati. Ima još vremena do kraja sezone, ali ako se mene pita – volio bih ostati.
Lovro Gnjidić debitirao je za prvu momčad Cibone u prvenstvenoj utakmici protiv Zaboka i tako najavio da se na njega ozbiljno može računati u budućnosti.
Na početku utakmice bilo je malo treme, ali iskreno više treme imao sam na treninzima kada sam se priključio prvoj momčadi. Zadovoljan sam svojim debijem i prilikom koju sam dobio, nažalost nisam uspio postići koš iako sam imao dva slobodna bacanja ha, ha.
U zadnje vrijeme Roko igra u odličnoj formi i nada se da će tako nastaviti.
Posljednje dvije utakmice odigrao sam stvarno dobro. Na gostovanju protiv Igokee imali smo mali pritisak da moramo pobijediti kako bismo osigurali ostanak u ABA ligi jer smo utakmicu prije nesretno izgubili. Kada mi je trener rekao da počinjem u prvoj petorci, nije mi bilo baš svejedno ha, ha. Bila je dosta bitna utakmica pa to i nisam baš očekivao, ali srećom dobro sam reagirao i sve je dobro završilo.Cilj mi je tako nastaviti i još se dizati u formi.

U budućnosti bi se obojica voljela okušati u NBA ligi, ali svjesni su da je do toga dugačak put.
Nakon Cibone prvo bih volio otići u neki euroligaški klub pa tek onda u NBA, ali daleko sam još od toga. Naravno da bih u budućnosti volio biti prvi pick na draftu, tko ne bi ha, ha – rekao je Roko, a Lovro se nadovezao – nije mi trenutno u planu ići u NBA i ne razmišljam o tome, ali jednog dana ako bude prilike, volio bih.
Roko Prkačin i Lovro Gnjidić u 45-minutnom podcastu govorili su još o svojim planovima i ciljevima u karijeri, svom pogledu na Euroligu i NBA ligu, reprezentaciji; i brojnim drugim zanimljivostima.
Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.

Damjan Peterlin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.