Input your search keywords and press Enter.

Ciklus predavanja na temu nematerijalne kulturne baštine u Lazaretima

S ciljem veće afirmacije, pravilnog vrednovanja i razumijevanja nematerijalne kulturne baštine Hrvatske, u nizu aktivnosti projekta Centra za nematerijalnu kulturnu baštinu Mediterana koji se razvija u sklopu dubrovačke kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020., održat će se ciklus predavanja na tu temu u Lazaretima.

Prvo predavanje “Hrvatska nematerijalna kulturna baština na listi UNESCO-a” održat će se danas, 1. prosinca 2015. s početkom u 16:30, a predavač će biti dr.sc. Tvrtko Zebec iz Instituta za etnologiju i folkloristiku.

Etnologinja i kulturna antropologinja Marija Gačić održat će predavanje naslovljeno “Bećarac kao nematerijalno kulturno dobro” sutra, u srijedu 2. prosinca 2015., dok će o temi “Narodne nošnje u scenskoj primjeni folklora” govoriti 3. prosinca 2015.

Pozivamo sve sugrađane koje zanimaju različiti aspekti nematerijalne kulturne baštine da prisustvuju predavanjima, a poseban je poziv upućen kulturnim djelatnicima te voditeljima i članovima kulturno-umjetničkih društava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *