Input your search keywords and press Enter.

Četvrti po redu Good Food Festival održat će se od 19. do 22. listopada 2017.

U četvrtak, 5.listopada, u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika održana je konferencija za medije na kojoj je bio predstavljen Good Food Festival 2017. koji će se održati u Dubrovniku od 19.-22. listopada.

Na konferenciji za medije govorili su direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić,pročelnik Upravnog odjela Grada Dubrovnika za poduzetništvo, turizam i more Marko Miljanić,predsjednica Humanitarne udruge Deša Jany Hansal, ravnatelj Turističko ugostiteljske škole Antun Perušina, direktor Dubrovačke Pivovare Dario Ševelj i voditeljica Odjela za događanja hotela Rixos Libertas Sanda Pavlinić. Nakon konferencije upriličen je prigodni tratamenat kao primamljivi uvod u GoodFood Festival 2017. Turistička zajednica Grada Dubrovnika osmislila je gastronomsku poslasticu za sve ljubitelje dobre hrane koja će se odvijati od 19. do 22. listopada i obuhvaćati brojne događaje. Bogat četverodnevni program četvrtog izdanja Good Food Festivala imat će bogatu ponudu ukusne hrane i najboljih vina. Iz programa izdvajamo sedam radionica koje će se održavati u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnikana Brsaljama, četiri radionice pripreme tradicionalnih slastica Humanitarne udruge Deša te dvije radionice branja maginja, kuhanja džema i branja jestivog bilja Udruge Škola iz Majkova, večere s poznatim chefovima Priskom Thuring uz pratnju glazbene dive Zorice Kondža i Ivanom Pažaninom, Dubrovačku trpezu i svečanu završnicu festivala na humanitarnoj gala večeri u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, uz nastup poznatog pjevača Giuliana. Cijeli prihod humanitarne gala večere u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik će se uplatiti Udruzi Dva skalina. Osim bogatog programa festival uključuje razna događanja koja se održavaju sva četiri dana festivala:vino kušnje, sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, gastro ture, posebnu festivalsku ponudu slastica,posebne menije od 100 kuna u 28 dubrovačkih restorana i Dane slavonske kuhinje u restoranu Mimoza.

Na festivalu sudjeluje više od 50 ugostiteljskih objekata: 30 restorana s posebnim festivalskim menijima, četiri wine bara koji organiziraju vinokušnje, četiri hotela, nekoliko slastičarni i prva dubrovačka pivovara,kao sasvim nova ponuda za ljubitelje piva te brojni drugi ugostiteljski objekti koji sudjeluju na tradicionalnoj Dubrovačkoj trpezi.Na festivalu sudjeluju poznati chefovi Priska Thuring, Ivan Pažanin i Ozgur Donnertas, voditelji raznih prezentacija i radionica: Marina Žibert Ercegović, Tereza Poljanić, Maja Brekalo, Jadranka Ničetić, Lucija Tomašić, Antonia Medo, Udruga Deša i Udruga Škola iz Majkova, dolaze nam gosti sa otoka Krka iz Vinotela, prvog vinskog hotela u Hrvatskoj i gosti iz Vukovarsko srijemske županije koji nam donose svoja tradicionalna jela i vina.Good Food Festival osim gastronomskog i enološkog karaktera ima i edukativni i humanitarni karakter. Ove godine je organizirano posebno stručno vođenje za učenike Privatne gimnazije Dubrovnik na temu„Marin Držić i dubrovačka renesansna kuhinja“ koje je TZ grada Dubrovnika organizirala u suradnji s Domom Marina Držića. Također će se za učenike Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik održati posebna radionica pod nazivom „Pasta i razgovori o hrani“ koju će voditi Marina Žibert Ercegović. Organizatori Dubrovačke trpeze, čiji prihod ide u humanitarne svrhe, uz TZ grada Dubrovnika su: Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko- neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik,  Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja i Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik. Turistička zajednica grada Dubrovnika zahvaljuje svim restoranima, wine barovima, hotelima i ostalim objektima koji su podržali festival i svojim sudjelovanjem ga obogatili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *