Input your search keywords and press Enter.

PRVI PUT NA JUGU HRVATSKE: PROMOCIJA NACIONALNE HUMANITARNE AKCIJE „POMAGATI JE LAKO“
Hrvatskog Caritasa i Lidla za najpotrebnije na dubrovačkom području
„Da bismo promijenili svijet, moramo biti dobri prema onima koji nam ne mogu uzvratiti!“ (papa Franjo)
Promocija humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa i trgovačkog lanca Lidl Hrvatska „Pomagati je lako“ održat će se, u sklopu nacionalne kampanje, prvi put na jugu Hrvatske, u četvrtak, 19. studenog s početkom u 11 sati ispred Lidlove trgovine u Čibači.
Akciju će promovirati Boris Lukšić, predsjednik uprave Lidla, Boris Peterlin iz Uprave Hrvatskog Caritasa, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, predsjednik Caritasa Dubrovačke biskupije generalni vikar mons. dr. Petar Palić, ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli te predstavnci Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. Program će moderirati Maja Vučić, a u zabavnom dijelu će sudjelovati Caritasovi anđeli (karitativna grupa OŠ Lapad), učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića, učenici Srednje medicinske škole Dubrovnik, štićenici Centra za rehabilitaciju „Josipovac“ te poznate osobe Dubrovnika koje su pozvane da svojom nazočnošću uveličaju program i podupru akciju.
Na promociji će biti napravljena i svojevrsna milenijska fotografija.
Promocijom se želi stanovnike dubrovačkog kraja bolje upoznati s ovom akcijom te ih potaknuti da kupe i daruju Lidlove proizvode najpotrebnijim obiteljima i pojedincima na ovom području.
Sve vas pozivamo da dođete, pokažete svoje veliko i milosrdno srce prema bližnjima u potrebi, te se darivanjem i sami obogatite. I doživite da je pomagati drugima ne samo plemenito nego i lako. Podsjećamo da je upravo dubrovačko područje 2012. godine pokazalo najveću socijalnu osjetljivost u ovoj akciji u cijeloj Hrvatskoj. Bilo bi nam drago da tu tradiciju nastavimo, pozivaju iz Caritasa Dubrovačke biskupije.
Humanitarna akcija „Pomagati je lako“ već četvrtu godinu se ususret Božiću održava diljem Hrvatske, u suradnji Hrvatskog Caritasa i trgovačkog lanca Lidl Hrvatska. U akciju su uključene sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (86) i svi nad/biskupijski Caritasi (17), a realizira se tako da građani u Lidlu kupljene proizvode odlažu u za to predviđeni prostor u trgovini, a biskupijski Caritas ih raspodjeljuje korisnicima.
Početak akcije je ove godine promoviran u Sisku odakle su građani Hrvatske pozvani da se uključe u akciju koja traje od 20. listopada do 10. prosinca. Promocija se nastavlja i u nekim drugim mjestima u Hrvatskoj među kojima je prvi put i Čibača.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *