Input your search keywords and press Enter.

Četvrta korizmena tribina o demografskoj budućnosti Hrvatske

Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije priređuje niz tribina o vrijednosti začetog ljudskog života pod zajedničkim nazivom „Promicanje zdravoga i životu okrenuta društva“.

Tribine će se održavati svakog četvrtka u dvorani sv. Ivana Pavla II. (bivši samostan sv. Klare) s početkom u 19.30 sati, a na svakoj tribini gostovat će dobri poznavatelji ove tematike.

Tema četvrte tribine je “Demografska budućnost Hrvatske: biramo li život ili izumiranje?”, a predavač će biti dr. Dražen Živić.

Prva tribina održana je u četvrtak, 2. ožujka. Doktor moralne teologije mons. Stanko Lasić govorio je o temi „Moralnoteološki pristup: svetost i nepovrjedivost života od njegovog početka“.

Na drugoj tribini “Zašto se katolici zauzimaju za život od začeća? Zdravorazumski, vjernički i pravni razlozi” održanoj 9. ožujka predavač je bio mr. sc. Petar Marija Radelj.

Treća tribina pod nazivom “Obitelj, ljubav, zdravlje i plodnost” održana je u četvrtak, 16. ožujka, a gošća je bila liječnica dr Daniela De Micheli Vitturi, spec. obiteljske medicine.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *