Input your search keywords and press Enter.

Čestitka gradonačelnika na novim turističkim rekordima

Dubrovnik kao jedan od hrvatskih gradova koji stalno bilježi porast turističkog prometa u prvih devet mjeseci 2016. ponovno je ostvario rekordne turističke rezultate u svim vrstama smještaja, a ove godine čak 20 dana ranije zabilježeno je tromilijuntno noćenje. Tim povodom gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je pismo čestitke čiji tekst prenosimo u cjelosti.

 

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Dubrovnik kao jedan od hrvatskih gradova koji kontinuirano bilježi porast turističkog prometa u prvih devet mjeseci 2016. ponovno je ostvario rekordne turističke rezultate u svim vrstama smještaja. Prema utvrđenim podacima do 12. rujna 2016. godine ostvareno je 3.007.058 noćenja čime je Dubrovnik 20 dana ranije nego prošle godine, ostvario tromilijunto noćenje i još jednom pokazao da je neprocjenjivi biser Hrvatskog turizma.

Ovim uspjehom pokazali smo kako ulaganjima, trudom, radom i naporom ništa nije nemoguće. Naš Grad još od 2008. godine nastavlja turistički rast i u osam godina ostvarili smo duplo bolje rezultate.

Prvi put u povijesti tromilijunto noćenje Dubrovnik je ostvario 21. listopada 2014. godine. Prošle godine 2. listopada, a ove godine 12. rujna dok za iduću godinu tromilijunto noćenje očekujemo već u kolovozu. Ovo povećanje turističkog prometa nije rezultat znatnog povećanja kapaciteta, već je ostvareno zahvaljujući ulaganjima u kvalitetu smještaja i turističke ponude općenito.

Ovaj veliki uspjeh ostvarili su svi turistički djelatnici i građani Dubrovnika koji su, svatko na svoj način, dali doprinos ovom izvrsnom turističkom rezultatu.

U svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika želim zahvaliti svima koji doprinose razvoju turizma u našem gradu, svim građanima koji posredno ili neposredno u tome sudjeluju, posebno, privatnim iznajmljivačima jer svi živimo i dišemo turistički što je u konačnici i rezultiralo ovim uspjehom.”

 

Gradonačelnik
Andro Vlahušić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *