Input your search keywords and press Enter.

Hrvatska i američka jazz pjevačica Thana Alexa nastupila je s bendom sastavljenim od vrsnih jazz glazbenika, sinoć, 29. srpnja na Orsuli.

To je bio prvi nastup mlade pjevačice na Dubrovačkim ljetnim igarama, a ujedno i prva suradnja Igara i parka Orsula.

Na otvorenoj pozornici pod zvjezdanim nebom i veličanstvenim pogledom na staru gradsku jezgru uz Thanu Alexu nastupili su klavirist Eden Ladin, saksofonist Lenart Krečič, kontrabasist Noam Wiesenberg te posebni gost, četverostruki dobitnik nagrade Grammy, Antonio Sanchez na bubnjevima. Osim što ga se smatra jednim od najistaknutijih bubnjara svoje generacije, autor je zvučne trake za film „Birdman“ koji je ove godine osvojio Oscara za najbolji film.

Svoj glazbeni put Thana Alexa započela je upravo u Dubrovniku gdje boravi gotovo svako ljeto. Kako je istaknula, već dugi niz godina bila joj je želja nastupiti na Dubrovačkim ljetnim igrama. Intiman nastup pred dubrovačkom publikom upotpunile su skladbe koje je Thana posvetila majci i pokojnom bratu. Tim pjesmama željela je poručiti da život treba slaviti i predano živjeti sadašnji trenutak.

Thana Alexa mlada je, talentirana i karizmatična jazz, blues i soul pjevačica, skladateljica i aranžerka hrvatskog porijekla rođena u New Yorku gdje i gradi svoju, sad već, uspješnu karijeru. Brojni kritičari i ugledni glazbenici s kojima je nastupala, poput pokojnog Boška Petrovića ili Antonija Sancheza, govore o njoj kao velikom talentu od kojeg se može puno očekivati. Nadahnjuju je dive poput Arethe Franklin, Janis Joplin ili Elle Fitzgerald, a nedavno je izašao njen prvi samostalni album nazvan „Ode to Heroes“, koji uključuje njene autorske kompozicije i aranžmane koje je i publika na Orsuli sinoć imala prilike čuti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *