Input your search keywords and press Enter.

Capoeira festival pod nazivom „3. capoeira weekend“ zaključen je u nedjelju završnom „rodom“ (hodom), tj. igrom capoeire u krugu uz pjesmu i glazbu svih polaznika ove trodnevne manifestacije. Festival se održavao od petka 9. listopada do nedjelje 11. listopada 2015. godine u organizaciji Udruge Capoeira Amazonas Dubrovnik i uz potporu Grada Dubrovnika.
Uz radionice capoeire za capoeiriste koji već 5 godina prakticiraju ovu vještinu u Dubrovniku, bogat program uključivao je i potpuno besplatne satove capoeire za početnike, radionicu brazilskog jongo plesa i afro-plesa, te satove glazbe na tradicionalnim afro-brazilskim instrumentima. Dva najposjećenija događaja festivala bila su ulični capoeira nastup ispred velike Onofrijeve fontane u petak navečer, te subotnje javno predavanje o capoeiri i večernja zabava u caffe baru Promenada na šetnici u uvali Lapad.
Voditelji radionica bili su Heitor Challegre Damiao, učitelj capoeire iz Rio de Janeira poznatiji kao Mestre Pontape, te jedan od malobrojnih profesora capoeire u Hrvatskoj, Igor Šehić, voditelj škole Capoeira Camarada iz Zagreba.
Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik djeluje u sklopu Amazonas organizacije sa sjedištem u Zagrebu i bavi se proučavanjem i promicanjem brazilske i afro-brazilske kulture s naglaskom na capoeiru. Mini capoeira festival „3. capoeira weekend“ organizirala je u svrhu populariziranja specifične vještine capoeire i cjelokupnog brazilskog umjetničkog izričaja, čime nastavlja tradiciju započetu s „1. capoeira weekendom“ održanom u rujnu 2012. godine. U Dubrovniku Udruga već petu godinu redovno provodi program capoeire, a treninzi se održavaju baletnoj dvorani Art radionice Lazareti ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 21 sat.

Lukša Vragolov, predsjednik udruge
Capoeira Amazonas Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *