Input your search keywords and press Enter.

Capoeira festival ovaj vikend u Dubrovniku

Ako tražite kvalitetnu alternativu provođenja slobodnog vremena i rekreacije posjetite mini capoeira festival pod nazivom „3. capoeira weekend“ koji se održava od petka 9. listopada do nedjelje 11. listopada 2015. godine na više lokacija u gradu Dubrovniku. Uz radionice capoeire za capoeiriste koji već 5 godine prakticiraju ovu vještinu u Dubrovniku, bogat program uključuje i potpuno besplatne satove capoeire za početnike, radionicu brazilskog jongo plesa, te satove glazbe na tradicionalnim afro-brazilskim instrumentima.
Voditelji radionica su Heitor Challegre Damiao, učitelj capoeire iz Rio de Janeira poznatiji kao Mestre Pontape, te jedan od malobrojnih profesora capoeire u Hrvatskoj, Igor Šehić, voditelj škole Capoeira Camarada iz Zagreba.  Prvi besplatni trening capoeire za početnike održat će se u petak 9. listopada u 18 sati u baletnoj dvorani Art radionice Lazareti, nakon čega će uslijediti ulični capoeira nastup ispred velike Onofrijeve fontane s početkom u 20 sati. Za sve koji propuste ulični nastup u petak, prezentaciju capoeire mogu doživjeti u nedjelju u 12:30 sati također ispred velike Onofrijeve fontane.
U subotu i nedjelju besplatni satovi za početnike će se održavati u sportskoj dvorani OŠ Marina Držića s početkom u 13:30, odnosno u 14 sati u nedjelju, nakon uličnog nastupa. Središnji događaj festivala je javno predavanje o capoeiri u subotu 10. listopada s početkom u 21 sat, na šetnici u uvali Lapad (caffe bar Promenada). Festival organizira nevladina neprofitna Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik uz potporu Grada Dubrovnika, u svrhu promoviranja specifične i zanimljive vještine capoeire, kao i afro-brazilske kulture.

Veronika Duda
Lukša Vragolov, predsjednik udruge
Capoeira Amazonas Dubrovnik

amazonas

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *