Input your search keywords and press Enter.

Camerata Epidaurus u Domu kulture Cavtat ovu subotu

Living with Arts: Cavtat je umjetnički centar svijeta

Ispratimo ljeto na jugu Hrvatske kroz glazbu, univerzalni jezik ljubavi

 

Epidaurus Cavtat festival u vikendu pred nama ulazi u svoju čarobnu završnicu. Tako će se ove subote, 16. rujna u Domu kulture Cavtat održati večer posvećena dvjema velikim damama glazbene umjetnosti. Program ‘Camerata Epidaurus – Dora & Maria’, konceptualno zamišljen kao otvorena proba na koju su svi dobrodošli, večer je komorne glazbe u spomen na Doru Pejačević i Mariju Callas, a počinje u 20 sati.

O dvjema iznimnim umjetnicama pričat će nam profesorica povijesti glazbe Franica Krampus Vidović, na violini nastupa Jakov Sekula, na klaviru Nika Ružarija Orepić, a Frano Kakarigi na kontrabasu te pijanistica Ivana Marija Vidović, umjetnička direktorica Festivala.

Iako mladi, Nika Ružarija Orepić i Jakov Sekula već se mogu podičiti iznimnim glazbenim uspjesima i nagradama, ali i onim najvažnijim – priznanjem publike, čija su srca osvojili. Osobito publike Epidaurus Cavtat festivala! Stoga, ova večer bit će ne samo posveta damama glazbe, već i trajni zapis kako se glazba prenosi iz generacije u generaciju, ako postaje univerzalni jezik kojeg svi ‘čitaju’ i razumiju, svijet u kojem svi uživaju.

Velika završnica Epidaurus Cavtat festivala – Gala koncert zatvaranja, umjetnički pozdrav do idućeg ljeta i punoljetnosti ove jedinstvene manifestacije, održat će se 17. rujna u Ljetnom kinu Cavtat s početkom u 20 sati. Bit će to pravo glazbeno putovanje – ‘Epidaurus Tango Embrace – Tango Scugnizzo’ donosi nam napuljsku pjesmu u susretu s argentinskim tangom. Nastupaju Diego Lemmi Moreno, gitara, charango & vokal (Argentina), Davide Ferrante, bubnjevi & udaraljke (Italija), Bruno Salicone, glasovir i programiranje (Italija), Domenico Guastafierro, flauta (Italia). Posebni gost večeri je naš kontrabasist Frano Kakarigi. Večer će uljepšati plesni par Argentinac Lucas Boock & Bianca Vrcan iz dance studija Rojo y Negro.

Ne propustite na najljepši način ispratiti ljeto na jugu Hrvatske – kroz romantični zvuk tanga. Budite dio Epidaurus Cavtat festivala!

Epidaurus Cavtat festival srdačno zahvaljuje svim sponzorima, donatorima, izvođačima i publici, uz napomenu kako su alternativne lokacije u slučaju lošeg vremena Dom kulture u Cavtatu i Čilipima.

Informacije o Epidaurus Cavtat Festivalu možete pronaći i na www.epidaurusfestival.com te društvenim mrežama Festivala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.