Input your search keywords and press Enter.

Brijunska „Antigona – 2000 godina kasnije“ još večeras na Igrama

Predstava Antigona – 2000 godina kasnije, u koprodukciji Kazališta Ulysses i MESS festivala Sarajevo, na programu 67. Dubrovačkih ljetnih igara još je večeras, 16. kolovoza s početkom u 21:30 u Komolcu, na mjestu bivšeg skladišta GP-a u ulici Ogarići.

Bivše skladište u Komolcu na dvije je festivalske večeri oživjelo duhom umjetnosti i ugostilo sjajni glumački ansambl ove predstave. Premijerno izvedena 15. kolovoza 2015. na Malom Brijunu, predstava Antigona – 2000 godina kasnije scenski propituje mitsku priču iz davnih vremena, priču koju je Sofoklo pisao i njome opisao vrijeme rađanja europske civilizacije u mukama, pobjede nad barbarizmom, i tako politički aktualno, kritički suvremeno zauvijek obilježio dramsko pismo koje poznajemo. Da se radi o predstavi vrlo jake izvedbene gravitacije i dosad najcjelovitijem djelu autorskog tima redateljice Lenke Udovički zapisali su kritičari.

Redateljica ove hvaljene predstave Lenka Udovički temu o preminulima i traženju grobova smatra i više nego aktualnom za naše vrijeme i naše područje, a svakako izdvojeno ime sjajnog glumačkog ansambla je Rade Šerbedžija u ulozi Kreonta. Antigonu igra mlada sarajevska glumica Maja Izetbegović, njenu sestru Izmenu Dženana Džanić, Hemona Ermin Bravo, slijepog proroka Tiresiju Damir Urban, Euridika je Katarina Bistrović-Darvaš, zborovođa je Jelena Lopatić, a dječak Vedad Suljagić. U zboru su Studenti Odsjeka za glumu pri Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo i Studija „Gluma i mediji“ Sveučilišta u Rijeci. Dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, kostimografkinja je Bjanka Adžić Ursulov, scenografkinja Mirna Ler, skladatelj Nigel Osborne, koreografkinja Ivana Kalc, dizajner svjetla Andrej Hajdinjak, dizajner videa Martino Šesnić, a scenski pokret radio je Mladen Vasary.

Prijevoz autobusom do lokacije izvođenja u Komolcu organiziran je i uključen u cijenu ulaznice. Polasci su u 20:30 i 20:45 sati s autobusne stanice Pile, sa zaustavljanjima na svim stanicama redovnih autobusnih linija. Ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.