Input your search keywords and press Enter.

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, 12. rujna, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro i prijatelji vodili su, od kantuna do kantuna, zainteresiranu skupinu u prvu šetnju od Jezuita do Karmena.

U povratku u prošlost kroz uspomene, ljude, anegdote i priče, Njavru su ‘pomogli’ i vodič Frano Haklička, turistička vodička Tea Batinić i povjesničar umjetnosti Tomislav Šuljak. Skupina je uživala u opisima života prijašnjih generacija koji su kročili tim kamenim ulicama, pod prozorima i na kantunima gdje se još budi nostalgija na ta vremena.

Ovo događanje je u sklopu Dana europske baštine koje se ove godine održavaju pod motom „Baština i obrazovanje – učenje za život“ i u sklopu projekta Kultura u điru.

Tijekom još dvije rujanske i jedne listopadske subote itinererom zapisanim na stranicama knjige „Ulicama Grada“, Njavro i prijatelji provest će sve zainteresirane onuda kuda su neki već davno prošli, onuda kuda se sad prolazi, a neki će tek proći. Svaki đir otkrit će tajne nekog drugog dijela Grada unutar mira. Sljedeća šetnja je iduću subotu, 19. rujna, a polazak je opet s Jezuita u 10:30 sati.

 

 

Dubrovačke knjižnice

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *