Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački tim za pripremu kandidature grada Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture u utorak, 16. veljače predao je dubrovačkom biskupu mons. Mati Uziniću završnu kandidacijsku knjigu koju su 10. veljače predali Ministarstvu kulture Republike Hrvatske. S obzirom na to da je knjiga tek izišla iz tiska, biskup je tako postao prva osoba kojoj je ova knjiga predata.
Kandidacijska knjiga će, uz prezentaciju pred prosudbenim povjerenstvom, biti presudna u konačnoj odluci koji će hrvatski grad zajedno s irskim gradom-partnerom biti središte europskog kulturnog i umjetničkog života 2020. godine.
Na sastanku je biskup upoznat s aktivnostima koje su poduzete i koje slijede kako bi Dubrovnik postao Europska prijestolnica kulture. A bogata dubrovačka sakralna baština prezentirana na nov način kao i neki segmenti života Crkve dubrovačke u ovom vremenu mogli bi imati svoje mjesto u budućim projektima.
Odluka o hrvatskom gradu koji će ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture bit će donesena krajem mjeseca ožujka, a kandidati su još Pula, Rijeka i Osijek.
Uz dubrovačkog biskupa na sastanku su bili generalni vikar mons. Petar Palić, pročelnica Vijeća za kulturu i znanost Rina Kralj Brassard i pročelnik Ureda dubrovačkog biskupa Vjeran Martić.
Biskupa su s detaljima kandidature upoznali Nina Obuljen Koržinek ispred Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Ana Hilje, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika, Paula Brajević, voditeljica EPK ureda, Stojan Pelko, koordinator projekta i Mila Pavličević, članica programskog tima.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *