Input your search keywords and press Enter.

Biskup Vukšić na predavanju u Dubrovniku

Sudionik nedavno održane Biskupske sinode o obitelji u Vatikanu mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u Bosni i Hercegovini, u srijedu, 2. prosinca boravit će u Dubrovniku te će u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. (samostan sv. Klare) u Dubrovniku za sve zainteresirane govoriti o Sinodi.
Istoga dana s početkom u 10 sati u Biskupskom sjemeništu u Dubrovniku biskup Vukšić će o Biskupskoj sinodi o obitelji govoriti dubrovačkim svećenicima i redovnicima.
Podsjetimo, u Rimu je od 4. do 25. listopada ove godine održana XIV. redovita Biskupska sinoda na temu „Poziv i poslanje obitelji u suvremenom svijetu“, koja je privukla veliku pozornost ne samo crkvene nego i svjetske javnosti.
Na Sinodi su, uz ostale, sudjelovali uime HBK mons. Antun Škvorčević, požeški biskup i uime BK BiH mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH.
Biskup Vukšić je, uz ostalo, imao prigode dva puta govoriti u nazočnosti pape Franje, a njegovo skretanje pozornosti na specifičnu situaciju obitelji vojnika prepoznato je te je našlo mjesta i u zaključnom dokumentu Sinode “Relatione Finale”.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *