Input your search keywords and press Enter.

BIJAČ IPAK NAJBOLJI

Najveća nepravda i glupost Svjetskog prvenstva sad izgledaju još gore: Hrvat je na kraju ipak najbolji!

Baš bi se svi na Prvenstvu, pa vjerojatno i talijanski novinari s tim složili.
Nemaleno nas je iznenadilo kada je nekakav tzv. stručni odbor, povjerenstvo ili kako god to nazvali (najmanje su stručno) World Aquaticsa, po okončanju nadmetanja u Dohi proglašavalo najbolje pojedince. Da je MVP turnira Francesco Di Fulvio (Italija), možemo se i složiti. Thomas Vernoux (Francuska) je prvi strijelac, to je lako mjerljivo kroz broj golova, ali izbor najboljeg vratara, po World Aquatics Talijan Del Lungo, je čista glupost.
Marco Del Lungo (Italija) je ponavljamo dobar, ali nije bio bolji od Marka Bijača. Ujedno, baš bi se svi na Prvenstvu, pa vjerojatno i talijanski novinari s tim složili. Onda smo “bacili pogled” na brojke koje su nam dale za pravo. Po postotku obrana Marko Bijač je najuspješniji vratar Svjetskog prvenstva. Naime, Bijač je od 118 šuteva obranio 61 (52%), dok je Marco Del Lungo imao 46 obrana od 104 šuta (44%). S time da je Del Lungo branio svih 7 utakmica, ukupno 200 minuta, a Bijač 6 utakmica ili 192 minute. Jednu četvrtinu manje od Talijana.
Statistički je čak mrvicu bolji od Bijača, Grk Emmanouil Zerdevas s 57 obrana od 108 šuteva (53%). No, tu isto moramo dodati da je Zerdevas branio bitno manje minuta od Bijača – 176. I zanimljiv podataka, obojica vratara – Bijač i Zerdevas su u istom klubu, atenskom Olympiacosu.
Izvor: sportske.jutarnji.hr

Kržić, Bijač, Žuvela, Fatović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)