Input your search keywords and press Enter.

BESPLATNA RADIONICA „RAZVOJ iOS APLIKACIJE“

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade.

Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Druga radionica po redu je „Razvoj iOS aplikacija“ koja će se održati 24. veljače 2017. godine u prostorijama američkog sveučilišta R.I.T Croatia (Ul. don Frana Bulića 6, 20000, Dubrovnik).Marina Majić
Viši suradnik za informiranje

Na radionici će polaznici naučiti na koji način vrlo brzo i jednostavno mogu napraviti svoju prvu iOS aplikaciju za IoT uređaj. Polaznici će se prvo upoznati s radom i osnovama programskog jezika Swift, a zatim će naučiti više o samom iOS developmentu, programima poput Xcode potrebnim za razvoj i iOS 11 operativnom sustavu. Predznanje polaznika nije potrebno.

PROGRAM

Korak 1: Osnove programskog jezika Swift
Korak 2: Uvod u Xcode
Korak 3: Korištenje Interface Builder-a
Korak 4: Korištenje Simulatora
Korak 5: Autolayout i UI elementi
Korak 6: ViewController i navigacija
Korak 7: Rad s IoT uređajima (korištenje RESTful web servise)
Korak 9: Razvoj iOS aplikacije

Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 18:00 sati.

Letak možete preuzeti ovdje.

Predavač na radionici je Andrej Šarić, bacc. ing. techn. inf., jedan od pobjednika Hackathona , nakon kojeg je zajedno s kolegama pokrenuo startup Enum software d.o.o. U okviru startupa razvio je iOS aplikacije za projekt Dubrovnik card, Dubrovačko oko, Smart Parking i Solarna klupa. Andrej trenutno radi kao iOS programer za tvrtku „Enum software“ te je profesor na sveučilištu RIT Croatia.

Prijavit se možete na:
• Online: PRIJAVNICA
• E-mail: mpuljas@dura.hr
• Telefon: 099 5361 271
Požurite, broj polaznika je ograničen!

Marina Majić
Viši suradnik za informiranje

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *