Input your search keywords and press Enter.

BESPLATNA RADIONICA POKRENITE SVOJ POSAO

Razvojna agencija Grada Dubrovnika nastavlja sa Startup Akademijom. U suradnji s tvrtkom „Adut“ organizira besplatnu radionicu Pokreni svoj posao; koji će se održati u četvrtak 05.listopada 2017 u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati.

Besplatna interaktivna radionica namijenjena je osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti posao na kojima će biti prezentirane prednosti i nedostaci pojedinog oblika organiziranog poslovanja stroškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrstedjelatnosti. Također, namijenjena je i poduzetnicima početnicima koji se ne snalaze u „šumi“propisa ili koji nisu upoznati s mjerama poticanja zapošljavanja i sličnim oblicima značajnihzakonom dopuštenih ušteda.Na radionici, sudionici će dobit odgovore na pitanja koji budući poduzetnici najčešće postavljaju:

1. Koji su ključni faktori za ispravan odabir vrste organizacije? Nekom je bolje otvoriti obrt,nekom drugom d.o.o., a kako odlučiti što je za mene najbolje?

2. Koje su posebnosti obrtničke djelatnosti? Koje su prednosti paušalnog plaćanja poreza?Koje prednosti nosi utvrđivanje dohotka na temelju poslovnih knjiga? Koji su nedostacijednog i drugog načina utvrđivanja porezne obveze?

3. Želim otvoriti obrt, a najvažniji je uvjet školska sprema koju ne ispunjavam. Što mogu učiniti?

4. Želim otvoriti d.o.o. i bio bih jedini osnivač, dakle jedini član uprave i direktor. Mogu li u tom slučaju koristiti poticaje zapošljavanja?

5. Je li moguće obavljati samostalnu djelatnost ili registrirati d.o.o. ukoliko sam već zaposlen?

6. Koji su troškovi u obrtu, koji u „paušalnom“ obrtu, a koji u d.o.o. (j.d.o.o.)?

7. Mora li se j.d.o.o. preoblikovati u d.o.o.?

8. Kako koristiti poticaje zapošljavanja?

9. Tko može koristiti mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje?

10. Koje su najvažnije zakonske promjene nastupile u 2017. godini i direktno utječu na moj posao?

Radionicu vodi Antea Kaleb, poslovna savjetnica s četrnaestogodišnjim iskustvom na poslovima financijskog i poslovnog konzaltinga. Vlasnica je agencije za poslovno savjetovanje i od 2006. godine direktorica društva ADUT d.o.o. specijaliziranog za usluge knjigovodstva, računovodstva i poslovnog savjetovanja. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Računovodstvoi revizija. Članica je Udruge računovođa i financijskih djelatnika Split.

Prijavit se možete putem on line prijavnice; emaila: mpuljas@dura.hr ili putem telefona: 020/640-271

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.