Input your search keywords and press Enter.

Batahovina i Rašica Gradu?

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je jučer predsjednika uprave Michaela Georg Müllera  i direktora Raiffeisen banke u Dubrovniku Tonćija Vicelića koji su gradonačelniku predstavili ponudu o prodaji nekretnina koje ova banka posjeduje na području Grada Dubrovnika.

 

Riječ je o zemljištima odnosno park šumi Rašica koji se nalazi u podnožju Petke te lokaciji Batahovina koja osim Batahovine obuhvaća i zemljište na Nuncijati.

Ponuđeno zemljište park šuma Rašica zauzima oko 68 tisuća metara kvadratnih površine dok drugo zemljište koje obuhvaća batahovinu i Nuncijatu iznosi više od 210 tisuća kvadratnih metara površine.

Gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio se predstavnicima Raiffeisen banke na ponudi ističući da Grad Dubrovnik ima izvrsno poslovanje, ali kako ponudu s obzirom na njenu vrijednost mora predstaviti i svim političkim opcijama u Gradu te kako ovakva odluka ne ovisi o dobroj volji gradonačelnika već o političkoj volji unutar Grada.

Gradonačelnik Vlahušić kazao je i kako je Grad Dubrovnik jedan dio zemljišta na Nuncijati površine 40 tisuća kvadratnih metara prije nekoliko godina platio 40 milijuna kuna, a sada ima priliku kupiti oko 280 tisuća metara kvadratnih pogodnih za realizaciju brojnih komunalnih i socijalnih projekata Grada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *