Input your search keywords and press Enter.

BARAKUDE SRCEM, ŽELJOM I VOLJOM U POLUFINALU PROTIV ŠPANJOLSKE

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je polufinale još jednog velikog prvenstva. Uoči polufinalne utakmice vaterpolski savez organizirao je konferenciju za medije na kojoj su izbornik Tucak, izvršni direktor Perica Bukić i reprezentativci Marko Bijač i Ante Vukičević progovorili o očekivanja za nastavak turnira.

– Mi smo ovdje došli pokušati napravit veliki rezultat. U ovom trenutku to znači zlato, jer znamo da samo zlato vodi u Tokio što je naš primarni cilj. Ako radimo analizu, iza nas je dobro odigran turnir, no možemo i moramo još bolje.  Čeka nas teška utakmica protiv protivnika koji je izuzetno jak, međutim i mi smo jaki, tu nema dileme. Nastojat ćemo ostati prizemni i s vjerom u naše mogućnosti i sa željom da ostvarimo naš cilj. – najavio je izbornik reprezentacije Ivica Tucak, te nastavio:

-Bitna je želja, volja, srce. Treba biti razuman u igri i skoncentriran. Utakmica je preslika života. U njoj imate i padove i uspone i krize, sve ono što nosi tako jedan zahtjevan zadatak kao što je sportska utakmica. Ono što je bitno jest da ste u 32. minuti od protivnika bolji za jedan gol. To je naš cilj. Ponavljam, treba imati srca, želje, volje. Mi to imamo. Snagu imamo. Kvalitetu imamo. Poštujemo protivnika, ali iznad svega vjerujemo u svoje mogućnosti. Imamo vjeru u sebe, vjerujte da ćemo učiniti sve da pobjedimo, tu nema dileme. Ukoliko protivnik bude bolji znat ćemo pružiti ruku i čestitati, kao i uvijek, ali sigurno ćemo učiniti sve s naše strane da tu utakmicu dobijemo.  – zaključio je izbornik.


Uslijedio je sažetak izvršnoga direktor HVS-a Perice Bukića:
– Želio bi čestitati izborniku, cijelom stožeru i naravno igračima na dosadašnjem tijeku turnira. U skupini je sve odrađeno odlično, sada vidimo koliko je jaka reprezentacija Crne Gore koja je također izborila plasman među 4 najbolje. Naša jučerašnja pobjeda protiv Grčke je za nas koji pratimo reprezentaciju ispala neočekivano laka, no moram to naglasiti, našom zaslugom. Igrači su od početka nametnuli visok ritam s čvrstom obranom i prije svega odličnim napadom čime su utakmicu od prve četvrtine držali pod kontrolom. Kao što znate hrvatski vaterpolo na svako natjecanje dolazi s istim ciljevima, a to je osvojiti medalju. Drugi je cilj zaigrati finale, a glavni cilj, kada smo u mogućnosti, uzeti zlato. Ovdje je to još značajnije, jer kao što vidimo, samo zlato donosi Tokio. Stoga ćemo napraviti što god možemo da budemo pravi i odemo do kraja. Međutim idemo korak po korak, prvo nas čekaju Španjolci. Oni su izuzetna momčad koja je izbacila reprezentaciju Srbije i odigrala fantastičnu utakmicu s Mađarima. No smatram da smo  spremni odgovoriti i na takvog protivnika. Želim poželjeti sreću igračima, izborniku i stožeru, sa željom da sutrašnja utakmica završi jednako kao i jučer.–

Marko Bijač, vratar reprezentacije prokomentirao je španjolsku momčad:

– Smatram da smo cijeli turnir na vrlo visokom nivou, kako u obrani tako i u napadu. No sutra će protiv Španjolske trebati biti još bolji. Španjolci su fantastična ekipa koja se jako dobro poznaje. Čak devedeset posto reprezentativaca igra u Barceloneti, što znači da su maksimalno uigrani, još s Perroneom na čelu. No kada utakmica započne u bazenu se više ne razmišlja o ničemu. Niti o Olimpijskim igrama. Niti o finalu. Niti onome što je bilo. Razmišlja se samo o Španjolskoj i njih 7 koji su trenutačno u bazenu.
Njegov suigrač Ante Vukičević vjeruje u svoje suigrače i zajedničku kolektivu:
– Mislim da imamo odličnu kolektivnu igru koja svim igračima otvara prostor i stavlja ih u dobre pozicije. Smatram da je jučerašnja utakmica dobro odrađena i da će izgledati još bolje protiv Španjolske. Trebamo vjerovati u sebe i u tom ritmu ići dalje. – Polufinalna utakmica odigrat će se u petak, 23. siječnja kada Barakude ulaze u bazen u mađarskoj Duna Areni protiv reprezentacije Španjolske. Ogled će se održati u 17:30 sati. Drugi polufinalni susret između Crne Gore – Španjolske u 19:00 sati.

Utakmica za zlato igrat će se 26. siječnja u 19 sati dok se za broncu odigrava u 17:30.

Ivana Janković
Voditeljica marketinga i odnosa s javnošću 
Hrvatski vaterpolski savez

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *