Input your search keywords and press Enter.

Bajkovitost kao lijek u pričama Marije Đanović

Velikim i malim ljubiteljima pisane riječi predstavljena je zbirka priča „Ne žuri se odrasti“
dubrovačke spisateljice Marije Đanović  u ponedjeljak, 11. prosinca, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Poruka knjige je da bi svi trebali biti veseli kao djeca, otvorena srca punaljubavi, radosti, smijeha i osjećaja za druge.

Uz autoricu, u promociji su sudjelovati: predsjednica Društva za promicanje knjige i stripa,Marina Kljunak Čuikin, profesorica, a ujedno i lektorica i recenzentica knjige, Maja Milošević, moderatorica programa, Nike Nagy, učenici OŠ Marina Držića i Marina Getaldića,Plesni studio Lazareti te „Trio violoncello“.

„Pred nama je još jedna iznimno čitljiva i životna zbirka priča Marije Đanović za koju vjerujem da nije zadnja. Kako znam? Samo jednom budite pored autorice kad priča o nekim sličicama iz života pa ćete shvatiti zašto sam u to sasvim sigurna. Ona, naime, ima jedinstvenu moć, čaroliju (bolje rečeno) da iz svakidašnjeg života prepunog sivila izvuče
šarenilo, sivo pretvori u dugine boje ili u vjenčić cvijeća. (…) Bajkovitost u ovim pričama nije samo bijeg od stvarnosti; ona je predivna slika kojoj se uvijek vrijedi vratiti, ona je miris djetinjstva, ona je poštovanje prema obitelji, prošlosti, zajedništvu, religiji, ekologiji, svim korijenima kojima se trebamo vratiti za spas vlastita bića. Bajkovitost je lijepi dan u nizu
kišnih, miris kolača kad se vratiš kući umoran i ljut, duga kad izađeš iz pothodnika. Bajkovitost je lijek. A biti ljekovit u vrijeme akutne bolesti društva, to može samo čarobnjak. U slučaju Marije Đanović, čarobnjak riječi“ zaključila je Milošević.

Zbirka priča „Ne žuri se odrasti“ u izdanju je Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *