Input your search keywords and press Enter.

Ansambl Bečke filharmonije koncertira u Dvoru

Vrhunska glazbena večer na Dubrovačkim ljetnim igrama očekuje festivalsku publiku u četvrtak, 21. srpnja kada će Ansambl Bečke filharmonije izvesti djela velikih svjetskih skladatelja Ludwiga van Beethovena, Gustava Mahlera i Johannesa Brahmsa, u atriju Kneževa dvora s početkom u 21:30.

Bečki filharmoničari, violionist Holger Groh, koji u ovoj postavi svira violu, i čelist Sebastian Bru okupili su se prije nekoliko godina na inicijativu filharmonijskog violinista Shkëlzena Dolija, a pridružio im se priznati koncertni pijanist poznat festivalskoj publici, Gottlieb Wallisch. Komorni je sastav pobudio veliko zanimanje nastupom te zvučnom trakom u kratkom filmu povodom Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije 2015. Odmah nakon toga izlazi njihov prvi CD u izdanju diskografske kuće Deutsche Grammophon. Glavnu postavu ansambla čini klavirski kvartet, a prema potrebama repertoara broj članova se povećava ili smanjuje. Glazbenici sviraju izabrana djela od baroka do moderne. Posebna im je želja reprezentirati nezamjenjiv glazbeni stil i posebnu kulturu zvuka Bečke filharmonije i u komornoj glazbi. Na koncertu pred festivalskom publikom izvest će Serenadu u D-duru za violinu, violu i violončelo Ludwiga van Beethovena, Mahlerov Klavirski kvartet (Nicht zu schnell) i Brahmsov Klavirski kvartet br. 1 u g-molu.

Ulaznice za koncert dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *