Input your search keywords and press Enter.

Ana Rucner oduševila Dubrovčane na Srđu koncertom u 5 ujutro

Ana Rucner ponovno oduševila pravom glazbenom poslasticom na dubrovačkom Srđu
Pet stotina posjetitelja pozdravilo prvi dan ljeta i uživalo u romskoj glazbi

Dočekati prvi dan ljeta uz dvadesetak glazbenika te uživati u zvukovima, istovremeno sjetnim i strastvenim, jedinstveni je doživljaj. Pozdrav ljetu, na prekrasnoj pozornici, u prirodi amfiteatra Excelsa Nekretnine, na dubrovačkom Srđu, okupio je nekoliko stotina posjetitelja. Već šesti put, u sklopu svog autorskog festivala Ana u Gradu, naša vrsna violončelistica, Ana Rucner, poklonila je gradu Dubrovniku prvog dana ljeta u pet sati ujutro svoj koncert, koji je ovog puta bio potpuno drukčiji od svih dosadašnjih. Osim što je obilježila petnaestu obljetnicu svog umjetničkog rada, predstavila je i novi glazbeni pravac, u posljednje vrijeme svoju nepresušnu inspiraciju.

Vokalni ansambl Arije, bend Filipa Gjuda, Mario Rucner, violist, i pjevač, tenor Ivan Jelić kao dragi gosti svojim su glazbenim i vokalnim vještinama dodatno obogatili ovo jedinstveno događanje. Ana svake godine dio sredstava daruje u plemenite svrhe, a ove godine odabrala je mladu glazbenicu, Karmen Maškarić, kojoj će pokloniti gudalo te joj poželjela mnogo uspjeha na glazbenoj akademiji i karijeri. Događanje su podržali i župan Dubrovačko-neretvanske županije, g. Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika, g. Mato Franković, kao i TZ Dubrovačko neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika.

Đelem, đelem, Kiko kiko i Androverdan samo su neke od tradicionalnih pjesama koje malo koga mogu ostaviti ravnodušnim, osobito kad ih dodatno glazbeno oboje sjajni trubači, gudači i bend Filipa Gjuda, uz nježne zvukove čela i vokalne bravure Arija (bivše Ladarice). Romska glazba otkriva bogatu paletu emocija, a glazbenici su vjerno dočarali tugu, bol, strast i veselje, koja publiku zasigurno nije ostavila ravnodušnom. Rumunjska tradicionalna pjesma „Ko’ lijepi san & čardaš, koju je Ana odsvirala u duetu s bratom Marijem, violistom, sjajno se uklopila u ovaj raznovrstan repertoar, a čelistica je na Srđu, osim sviranja, pokazala i vokalne kvalitete te otpjevala s kolegom, Ivanom Jelićem, romantičnu pjesmu: „To je bila ljubav“ i dobila veliki pljesak.

Gradonačelnik Dubrovnika g. Mato Franković, također je prisustvovao koncertu na Srđu te je izrazio zadovoljstvo što Ana Rucner svojim nastupima kontinuirano pridonosi kulturnoj i turističkoj ponudi Dubrovnika. “Ana je nebrojeno puta promovirala ljepote Hrvatske i Dubrovnika u svijetu, a njeni koncerti iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja i tako potvrđuju njen status sjajne glazbenice“, dodao je gradonačelnik.

„Teško mi je opisati emocije koje me preplavljuju dok sviram na Srđu i osjećam nježne zrake prvog ljetnog sunca. Buđenje novog dana donosi nove izazove i prilike, a glazba je moj život i veseli me što ju mogu podijeliti s Dubrovčanima. Svake godine, svirajući na Srđu, okružena dragim ljudima, osjećam neizmjernu zahvalnost što mogu nastupati uz prvo ljetno sunce i obilježiti i Svjetski dan glazbe. Vjerujem da se ovogodišnji repertoar svidio publici i da će ovaj koncert ostati tradicionalan u ovom prekrasnom Gradu.“ osvrnula se na nastup Ana Rucner i poželjela svima ugodno ljeto.

Hana Klain
savjetnica za odnose s javnošću

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.