Input your search keywords and press Enter.

Američki stručnjaci u turizmu proglasili Hrvatsku međunarodnom destinacijom godine

Intenzivna promocija Hrvatske na američkom tržištu u proteklom razdoblju rezultirala je prestižnom nagradom te je Hrvatska na godišnjoj konvenciji ASTA Global Live proglašena “Međunarodnom destinacijom godine 2020.”. Radi se o prestižnoj nagradi koju dodjeljuje udruga američkih stručnjacka u turizmu ASTA, a koja je od neprocjenjive vrijednosti za promociju Hrvatske.

Konferencija „ASTA DESTINATION EXPO 2020“, koja će se uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Dubrovnika održati od 3. do 6. prosinca 2020. u Dubrovniku, jedinstvena je prilika za promociju Dubrovnika i Hrvatske. Ugošćavanje 300-tinjak američkih stručnjaka u turizmu u Dubrovniku, koji će na B2B sastancima direktno s hrvatskim pružateljima usluga u turizmu dogovarati poslove, učinit će zasigurno ovu konferenciju najvažnijim turističkim događajem za hrvatski turizam u 2020. godini.

Podsjetimo kako je američko tržište odmah nakon britanskog drugo najvažnije emitivno tržište za Dubrovnik te da je prošle godine u Dubrovniku boravilo 159 146 američkih turista (16 % više nego 2018. godine), a ostvareno je 442 256 noćenja (15 % više nego 2018. godine).

 

Sandra Milovčević

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.